Amasya'dan Vicdan Konvoyu'na destek

Amasya'dan Vicdan Konvoyu'na destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği üyesi kadınlar, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerde tuttuğu kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek verdi

AMASYA (AA) - Amasya İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği üyeleri, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destekte bulundu.

Derneğin Kadın Kolları üyeleri, Yavuz Selim Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Alanur Kazancı, İstanbul'dan yola çıkan, 55 ülkeden katılımla yaklaşık 200 otobüslük "Vicdan Konvoyu"nun Hatay'a ulaştığını söyledi.

Suriye'de son 7 yılda yüz binlerce insanın tüm dünyanın gözü önünde katledildiğini ve 15 bin insanın saldırılar sonucu can verdiğini belirten Kazancı, şunları kaydetti:

"Yapılan araştırmalara göre 13 bin 581 kadın, Suriye rejiminin zindanlarında işkence ve diğer zalimane muamelelere maruz kaldı ve tecavüze uğradı. Şu an 417'si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6 bin 736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor, Suriye rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor. Tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan bazıları intihar ettiler. Bu hapishanelerden kurtulanlardan bazıları aramızda ve bir gün kendilerine yapılanların hesabının sorulması umuduyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Doğu Guta'da yeni geliştirilen bombaları sivil halkın üzerinde adeta kobay gibi kullanıyorlar. Küresel haramiler ABD ve Rusya, onların yanında yer alarak mezhepçi amaçlarına ulaşmaya çalışan katil İran rejimi, Esed rejimini ve PKK'yı kullanarak Suriye'de tüm Müslümanların vicdanlarını katletmektedir."

Alanur Kazancı, dünyadaki mazlum kadınların sesini duyurmak için bir araya geldikleri ve bundan sonra da mazlum kadınların seslerini duyurmak için mücadele edeceklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :