Amasra'ya kurulması planlanan termik santral

Amasra'ya kurulması planlanan termik santral

Bartın Platformu:- "Tüm bu olumsuzluklara rağmen Amasra’ya termik santral yapılmasının önüne geçeceğimize inanıyoruz. Bartın Platformu, ÇED olumlu kararının iptali için hukuksal mücadeleye hazırdır. Bir ay içinde ilgili mahkemeye iptal davası açılacaktır"

BARTIN (AA) - Bartın Platformunca, Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin Çevresel Değerlendirme Raporu'nun (ÇED) iptali davası açılacağı bildirildi.

Bartın Platformun'dan yapılan yazılı açıklamada, Amasra’ya termik santral yapılmasının, doğa ve insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkilerinin olacağı savunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği ÇED kararının "teknik ve hukuki olmadığı" ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm bu olumsuzluklara rağmen Amasra’ya termik santral yapılmasının önüne geçeceğimize inanıyoruz. Bartın Platformu ÇED olumlu kararının iptali için hukuksal mücadeleye hazırdır. Bir ay içinde ilgili mahkemeye iptal davası açılacaktır. Halkımızdan bu davaya davacı olarak katılmasını bekliyoruz. Tıpkı ülkede daha önce hiç yapılmayanı yapmışsak ve 42 bin ayrı itiraz dilekçesini Bakanlığa ulaştırmışsak şimdi de binlerce davacıyla hakkımızı arayacağız ve Amasra’ya termik santral yaptırmayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :