Amasraya kurulması planlanan termik santral

Amasraya kurulması planlanan termik santral

Hattat Holding tarafından kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı

BARTIN (AA) - Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hattat Holdig'in Amasra'ya kurmayı planladığı termik santral için gereken "kül depolama sahası" ve "dolgu alanı ve rıhtım" projesine ilişkin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.
İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, termik santral için istenen çevresel etki değerlendirmesinin, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce incelenerek değerlendirmeye alındığı belirtildi.
Kurulması planlanan termik santral için söz konusu ÇED raporlarının, ÇED yönetmeliğinin 14. maddesi ve 1. geçici maddesi kapsamında olumlu değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İlimiz Amasra ilçesi Gömü köyü ve Tarlaağzı köyü sınırları içerisinde, Çapak Koyu mevkisinde Hema Elektrik Üretim AŞ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Hema Termik Santrali, 'kül depolama sahası' ve 'Hema limanı dolgu alanı ve rıhtım' projesi ile ilgili olarak Bakanlığımızca İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne sunulan ÇED raporu, incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED yönetmeliğinin 14. maddesi ve geçicisi 1. maddesi kapsamında, bakanlığımızca 'çevresel etki değerlendirmesi olumlu' kararı verilmiştir. Söz konusu projeye ait nihai ÇED raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması, yatırımın başlangıç ve inşaat dönemine ilişkin bilgilendirme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Bakanlığımıza veya Valiliğimize iletilmesi gerekmektedir."
Hattat Holding AŞ tarafından kurulması planlanan santral için gereken "kömür hazırlama tesisi" projesine verilen ÇED raporu, Bartın Platformu üyelerinin mahkemeye yaptıkları itiraz sonrası reddedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :