Amasra’ya kurulması planlanan termik santral

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral

Santrale itiraz için toplanan 12 bin dilekçe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi

BARTIN (AA) - Bartın'ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale itiraz için toplanan 12 bin dilekçe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Bartın Platformu sözcüsü Avukat Oktay Yalçın, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Haziran 2014'te, Amasra'ya yapılmak istenen termik santrale itiraz için 42 bin dilekçe verdiklerini hatırlattı.

Karadeniz kıyısındaki yaklaşık 750 hektar büyüklüğündeki alanda termik santral kurulmasına izin verecek şekilde çevre düzeni planlarının değiştirildiğini savunan Yalçın, şunları söyledi:

"Bu değişiklik, hukuka ve devlet ciddiyetine aykırıdır. BAKKA Bölgesel Kalkınma Planı'na göre, yöre ekonomisi için tehdit unsuru olduğu, turizm planlarında geliştirilecek bölge olarak açıklanan Amasra'da turizmi bitireceği bilinen, çevre düzeni planlarında yer almasını sağlayan bu değişikliğin iptal edilmesi gerekmektedir.”

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yarın bir gün torunlarımız bize kızacak, 'Neden bunu buraya yaptırdınız?' diyecekler. Bizim bölgemize has bir kavşak suyumuz var, damak tadımız. İnanın Hema’nın yapacağı santralin külleri, kavşak suyumuzun üzerinde. Mahkemeye verdik. 'Vazgeçin bundan' dedik. Hatadan dönmelerini söyledik. Biz kavşak suyu üzerinde santral istemiyoruz. Zehir solumak istemiyoruz."

Açıklamaların ardından Amasra'da kurulması planlanan termik santrale ilişkin 12 bin itiraz dilekçesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :