Altyapıda anlayış değişecek mi?

Altyapıda anlayış değişecek mi?

Konyaspor’da Hilmi Kulluk yönetiminden, altyapıya önem vereceği yönünde açıklamalar geliyor. Konyaspor’un altyapıda yeni bir yapılanma ve anlayışa giderek A takıma oyuncu kazandıran bir kulüp haline gelip gelmeyeceği merak ediliyor

 

Atiker Konyaspor’da göreve gelen Hilmi Kulluk yönetiminde Konyaspor’un altyapıya önem vereceği yönünde açıklamalar geliyor. Atiker Konyaspor’un alt yapı, spor okulları ve amatör branşlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Zahir Renklibay Konyalı gençlere önem verileceğini ve mevcut potansiyelden en iyi şekilde faydalanılacağını belirten bir açıklama yaptı.

Altyapıda söylem ve slogandan öte geçeceklerinin mesajını veren Renklibay, “Konyalı gençlerimize önem vereceğiz ve onlardan en iyi şekilde yararlanmanın yollarını arayacağız. Amacımız çok sayıda Konyalı genç yeteneği profesyonel takımımıza kazandırmak olacak. Bu tür söylemler zaman zaman dillendirilir ama biz bu konuda kararlıyız ve elimizden gelen gayreti gösterip hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTYAPIDA ZİHNİYET DEĞİŞECEK Mİ?

Altyapı konusunda istenen başarıyı sağlayamayan ve altyapıdan hem Konyaspor’a hem de Türk futboluna oyuncu kazandırması konusunda başarılı bir performans sergileyemeyen yeşil-beyazlılarda yeni dönemde bu konuda başarı sağlanıp sağlanamayacağı merak ediliyor.

ÇOĞU GİTTİ
Atiker Konyaspor’un özellikle transfer yasağı döneminde yıldızı parlayan gençlerin birçoğu bugün takımda yer almıyor. Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay dışında alttan A Takıma pek de genç oyuncu kazandıramayan yeşil-beyazlılarda, gelecek vadeden oyuncular futbol deyimiyle pişmesi için kiralık gönderile gönderile gönderile orta yaş oyuncu gurubuna geldi.

REEP AYDIN ARTIK DENEYİMLİ OYUNCU KATEGORİSİNDE
Konyaspor’da bu kategorideki oyunculardan Recep Aydın 28 yaşına geldi. Recep, Karabükspor, Giresunspor’da kiralık olarak forma giydi. Bundan sonra artık Konyaspor’da oynama ihtimali verilmeyen Recep’in yeni sezonda da Altınordu ile ismi geçiyor. Recep’in 2020’ye kadar Konyaspor’la sözleşmesi bulunuyor.

YILLARDIR GEZENLER VAR!

3-4 yıl önce yine gelecek vadeden oyuncular arasında gösterilen  “Milli Takım” forması giymiş Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven, bugün 24 yaşına gelmiş durumda. Anadolu Selçukpsor, Denizlispor ve son olarak Şanlıurfaspor’da kiralık olarak forma giyen İsmail Güven’in 2020’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Anadolu Selçukspor, Adana Demirspor, Samsunspor ve Giresunspor’da kiralık olarak forma giyen Abdülkerim Bardakçı’nın da yine 2020’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

KİMLER VAR?

Konyaspor’a Abdülkerim, İsmail, Recep dışında; geçtiğimiz sezon Adana Demirspor ve Tuzlaspor’da forma giyen 23 yaşındaki Can Demir Aktav, Silivrispor ve Yeni Orduspor’da forma giyen İbrahin Alan, Altay’da forma giyen 23 yaşındaki Maksut Taşkıran, 20 yaşındaki Erdon Daci,  Anadolu Selçukspor’da forma giyen isimlerden; 24 yaşındaki Seddar Karaman, 20 yaşındaki Mücahit Can Akçay, 21 yaşındaki Savaş Polat, 20 yaşındaki Kadir Kaan Özdemir gibi ön plana çıkan isimler yer alıyor.

EN ŞANSLISI VEDAT BORA

Yeşil-beyazlılarda bu isimler arasındaki en şanlısı Vedat Bora. 23 yaşındaki Vedat, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de forma şansı bulmuş, bazı maçlarda da başarılı performans sergilemişti.

Geçtiğimiz sezon 13’ü lig, 5’i kupa, 2’si de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 20 maçta 1090 dakika süre alan Vedat’ın bu sezon da A takım kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

KAMP BELİRLEYİCİ OLACAK

Takımdaki bu oyuncularla ilgili karar Rıza Çalımbay’la yapılacak değerlendirme sonrası belli olacak. Ancak Yeşil-beyazlılarda Abdülkerim Bardakçı, İsmail Güven, Savaş Polat, Kadir Kaan Özdemir, Mücahit Can Akçay, Seddar Karaman, Can Demir Aktav gibi isimlerin kamp kadrosuna dahil edilmesi, kendileriyle ilgili kararların kamp sonrası verilmesi bekleniyor.