Altıntaş’tan Konya'ya İLİTAM müjdesi

Altıntaş’tan Konya'ya İLİTAM müjdesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Diyanet-Sen Konya Şubesine bir nezaket ziyaretini gerçekleştirerek yeniden Şube Başkanlığına seçilen Ali Koç ve yönetimine “Hayırlı Olsun” dedi.

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç’un makamında yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar’la birlikte “Hayırlı Olsun” ziyaretini gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, sendikal çalışmalar ve faaliyetler konusunda Başkan Koç’tan bilgiler aldı. 08 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen Konya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulunda 3.dönem Şube Başkanlığına seçilen Ali Koç’u tebrik ederek yeni dönemde yönetime başarılar diledi.

İlitam Programı Konya’da Açılmak Üzere

Yıllardır İlitam programının Konya’da açılması konusunda çalışmalar yapılmakta olduğunu hatırlatan Şube Başkanı Ali Koç’un Üniversite ve Fakülte bünyesinde konuyla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu sorusunu cevaplandıran Dekan Altıntaş şunları söyledi.

İlitam programının Fakültemiz bünyesinde de açılması konusunda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ile yoğun görüşmeler neticesinde bir dizi çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Altıntaş, İlitam programının Konya’da hizmete girmesi hususunda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ile yazışmaların devam ederek son aşamaya gelindiğini ve kısa sürede bir hizmet protokolünün imzalanmasıyla birlikte yılların verdiği bu büyük eksikliğin Konya’da giderilebileceği müjdesini verdi.

İLİTAM nedir?

İLİTAM NEÜ İlahiyat Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan ilahiyat lisans programlarının üçüncü ve dördüncü sınıflarındaki dersleri içeren iki yıllık bir lisans tamamlama programıdır.