Altınordu'nun "milli ordusu"

Altınordu'nun "milli ordusu"

2012-2013 sezonu başında alınan şirketleşme kararının ardından 3. Lig'den 1. Lig'e kadar yükselen ve altyapısına verdiği önemle dikkati çeken Altınordu, bu süreçte 22 futbolcusunu milli takımlara yolladı- Ümit Milli Oyuncu Çağlar Söyüncü:- "Benden sonra d

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - 2012-2013 sezonu başında alınan şirketleşme kararının ardından 3. Lig'den 1. Lig'e kadar yükselen ve altyapısına verdiği önemle dikkati çeken Altınordu, bu süreçte 22 futbolcusunu milli takımlara yolladı

İki sezondur PTT 1. Lig'de mücadele eden ve kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Altınordu, altyapıya yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı.

2012-2013'ten beri 22 oyuncusunu çeşitli yaş kategorilerinde milli takımlara gönderen Altınordu'da son dönemde Çağlar Söyüncü ile Halil İbrahim Tuna Ümit Milli Takım'da, Yusuf Acer, Cengiz Ünder, Alican Özfesli ve Fatih Aktay 19 yaş altında, Kerim Alıcı, Yusuf Yalçın Arslan, Arda Hilmi Şengül, Ali Berkin Şenol ile Ali Mert Aydın da 18 yaş altı milli takımlarında forma giydi.

Bu oyuncularında dışında Seydi Kayasoy, Recep Yemişçi, Selçuk Öztürk, Enis Durak ve Onur Demir 17 yaş altında, Berke Özer 16 yaş altında, Ozan Can Oruç, Atakan Gündüz, Atalay Gürel, Kadir Yurttadur ve Berk Akgönül de 15 yaş altında Türkiye adına mücadele etti.

 

- Amatörden A Milli Takım'a kadar yükseldi

 

Bu oyunculardan Çağlar Söyüncü, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından Yunanistan maçı kadrosuna davet edilmesine rağmen müsabakada forma şansı bulamadı.

Çağlar Söyüncü, 2013-2014 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi ekiplerinden Gümüşordu'da forma giyiyordu.

Futbola Menemen Belediyespor'da başlayan daha sonra Bucaspor'da mücadele eden 23 Mayıs 1996 doğumlu Çağlar Söyüncü, 5 Ağustos 2014'te Altınordu'da profesyonel oldu.

2013-2014 sezonunda Altınordu'nun pilot takımı Gümüşordu'da Bölgesel Amatör Ligi'nde 30 maçta mücadele eden Çağlar Söyüncü, geçen yıl Altınordu ile PTT 1. Lig'de 3 karşılaşmaya çıktı.

Bu sezon ise Altınordu'nun 10 müsabakasında forma giyen genç savunma oyuncusu, Boluspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarının uzatma bölümünde attığı gollerle takımına birer puan kazandırmıştı.

İzmir takımlarından en son Altay'dan Erhan Albayrak, 22 Nisan 1998'deki Rusya ile oynanan özel maça davet edilmiş ancak yedek kulübesinde başladığı müsabakada forma giyememişti.

 

- "Ben sadece başlangıç adımını attım, devamı gelecek"

 

Yıllar sonra İzmir takımlarından A Milli Takım'a çağrılan oyuncu olan Çağlar Söyüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınordu'nun Türk futbolu ve gençleri açısından çok önemli bir şans olduğunu, Altınordu'nun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Mükemmel bir tesislerinin olduğunu kaydeden Çağlar Söyüncü, şöyle konuştu:

"İstediğimiz zaman, istediğimiz yerde antrenman yapabiliyoruz. Borcumuzu formamızı terleterek ödememiz lazım. Benden sonra da A Milli Takım'a yükselecek kardeşlerim var, buna inanıyorum çünkü altyapımız çok kuvvetli. Ben sadece başlangıç adımını attım, devamı gelecek."

 

- Kariyer planı

 

Çağlar Söyüncü, şu anda Altınordu'nun sözleşmeli futbolcusu olduğunu hatırlatarak, "Altınordu'yu en iyi yerlere getirmek için elimden gelen mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. Ülkemizi Avrupa'da temsil etmek istiyorum. Bunun örnekleri var, ben de onlar gibi Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. İnşallah bir gün nasip olur" diye konuştu. 

Futbola başladığında bu kadar çok şey tahmin etmediğini kaydeden Çağlar Söyüncü, Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'la tanışmasından sonra bunun değiştiğini söyledi.

Çağlar Söyüncü, amatör olmalarına rağmen profesyonel gibi yaşadıklarını belirterek, "Her şey futbolcu olmak çin elverişliydi. Artık top bize kalmıştı, bunları değerlendirip en iyi yerlere gelmek için mücadelemizi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı