"Altınları değil, oğlumu korudum"

"Altınları değil, oğlumu korudum"

Manisa'da kuyumcudan oyuncak silahla soygun yapmak isteyen kişinin üzerine atlayarak müdahale eden Borazan, yaşandıklarını anlattı- Borazan: - "O anda yanımdaki oğlum aklıma geldi ve annelik içgüdüsüyle koruma refleksi gösterdim. O an zaten adamın üstüne

MANİSA (AA) - SEDAT ŞİMŞEK - Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kuyumcuda oyuncak silahla soygun yapmak isteyen kişiye müdahale eden Ebru Borazan, "O anda yanımdaki oğlum aklıma geldi ve annelik içgüdüsüyle koruma refleksi gösterdim. O an zaten adamın üstüne atlayıp eline vurmuşum, itelemişim. Ben de bunları güvenlik kamera kayıtlarında seyredince fark ettim." dedi.

Kuyumcudaki güvenlik kamerası kayıtlarında, soyguncuya gösterdiği tepkiyle gündeme gelen Ebru Borazan, AA muhabirine, yaşadıklarını anlattı.

Olay günü eşinin işi nedeniyle kuyumcu dükkanında kendisinin bulunduğunu, 15 yaşındaki oğlu Hasan'ın da okul çıkışında yanına geldiğini belirten Borazan, birlikte tezgahın arkasında durduklarını belirtti.

Dükkana gelen, kafasında kask bulunan kişiyi ilk etapta müşteri sandığını, söylediklerini kafasındaki kask nedeniyle anlayamadığını ifade eden Ebru Borazan, elindeki torbayı göstermesi üzerine "dilenci" diye düşündüğünü, silahını fark ettiğinde ise bir an şaşkınlık yaşadığını söyledi.

O anda yanında bulunan oğlunun aklına geldiğini ve annelik içgüdüsüyle koruma refleksi gösterdiğini dile getiren Borazan, "O an zaten adamın üstüne atlayıp eline vurmuşum, itelemişim. Ben de bunları güvenlik kamera kayıtlarında seyredince fark ettim, o an ne yaptığımın farkında bile değildim." dedi.

Müdahalesi sırasında soyguncunun elindeki silahın kendisine zarar vereceğini aklının ucundan dahi geçirmediğini, tek korkusunun "oğlunun zarar görebileceği" olduğunu vurgulayan Borazan, "Bu düşüncelerle var gücümle ellerine vurmaya başladım. Bir an önce bitsin, gitsin istiyordum, ne yaptığımı bilmiyordum." dedi.

Bu sırada oğlunun da alarm butonuna bastığını söyleyen Borazan, refleksi, tepkisi ve bağırışları üzerine soyguncunun elinden silahı düşürdüğünü ve kaçmaya başladığını anlattı. Oğlu ile çevredeki esnafın kaçan kişiyi yakalamak için peşinden koştuğuna işaret eden Borazan, zanlının daha sonra polislerce yakalandığını aktardı.

Borazan, şunları kaydetti:

"Eşim 35 senelik kuyumcu, ben de kendisine yardımcı oluyor, arada dükkanda duruyorum. İlk kez böyle bir olay yaşadık, inşallah bir daha yaşamayız. Çocuğum dükkanda olmasaydı aynı tepkiyi vermezdim herhalde çünkü o an, üzerimde çocuğuma bir şey olacak korkusu vardı. Dükkandaki mal aklıma bile gelmedi."

- Olay

Manisa'daki bir kuyumcudan 24 Kasım'da silahlı soygun girişiminde bulunan kişi, iş yeri sahibi Ebru Borazan'ın tepkisi üzerine silahını düşürerek kaçmıştı. Olay yerine gelen polis, silahın oyuncak olduğunu tespit etmişti. Parmak izi ve güvenlik kamera görüntülerindeki incelemenin ardından A.İ. olduğu tespit edilen zanlı, önceki gün Turgutlu ilçesinde gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :