Altındağlı 300 kadın sertifika aldı

Altındağlı 300 kadın sertifika aldı

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde okuma yazma kursunu tamamlayan 300 kadına sertifika verildi- Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki:- "Devlet, Türkiye'nin her tarafında okuma yazma kursları açıyor. 13 yıldır yapıyoruz bu işi. Buralard

ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde okuma yazma kursunu tamamlayan 300 kadına sertifika verildi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Kültür Sanat Merkezi'nde, "Okuma Yazma Kursu Sertifika Töreni" düzenlendi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı konuşmada, ilçedeki her mahallede kültür merkezi açtıklarını belirtti. Bu kültür merkezlerini halkın koruması gerektiğini anlatan Tiryaki, kadınlara teşekkür etti.

Yılda 20 bin vatandaşı şehir dışı gezilerine götürdüklerini ifade eden Tiryaki, büyüklerin torunlarıyla müzeleri ve kültür sanat merkezlerini gezmesi gerektiğini söyledi.

Tiryaki, okuma yazma öğrenenlerin her akşam kitap okuması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her akşam bir iki sayfa okuyun. Bunun zevkine varın. Okuma alışkanlığı kazanmak sizin için zor, biliyorum. Bizim çocuklar için de zor. Bu çocuklar okuma alışkanlığı kazanamadığı için ileriki yaşlarında da okuyamıyorlar. Çocukluk yaşlarında çocuklarınıza hediye alacağınız zaman kitap alın."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde okuma yazma seferberliğinin başladığını anımsatan Tiryaki, "Geçmiş dönemde bu kursları açmamızda bize kızanlara sesleniyorum. Şu anda devlet Türkiye'nin her tarafında okuma yazma kursları açıyor. 13 yıldır yapıyoruz bu işi. Buralarda 10 binin üzerinde hanımefendi okuma yazma öğrendi." diye konuştu.

Tiryaki, törenin sonunda okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :