Altındağ'daki "Mevlevihane" törenle açıldı

Altındağ'daki "Mevlevihane" törenle açıldı

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mevlevihane, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın da katıldığı törenle açıldı

ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Mevlevihane düzenlenen törenle açıldı.

Mevlevihanenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve diğer davetliler katıldı.

Yayman, törende yaptığı konuşmada, mevlevihaneyi yeniden Ankara'ya kazandırdığı için Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'ye teşekkür etti.

Türk ve Rus sanatçıların binanın süslemeleri için birlikte çalıştıklarına işaret eden Yayman, Türkiye ile Rusya arasındaki dostluk ilişkileri için sembol olacak bir binanın açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de törende yaptığı konuşmada, 1950'li yıllarda yıkılan Ankara Mevlevihanesi'nin yanına yeni bir Mevlevihane yapıldığını, yeni binanın yapımı için çok sayıda vatandaştan talep geldiğini aktardı.

Tiryaki, mevlevihanenin belediye tarafından projelendirildiğini, inşaasının ve restorasyonun da belediye tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

TÜRKSOY'un da desteğiyle binanın iç süslemelerinin Rus, Kazak ve Türk sanatçılar tarafından yapıldığını dile getiren Tiryaki, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ile Rus diplomatların da katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa katılacağı duyurulan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, yoğun programı nedeniyle törene iştirak edemedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :