Altındağ'da erkekler için “Yaşlı Yaşam Merkezi” açıldı

Altındağ'da erkekler için “Yaşlı Yaşam Merkezi” açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi'nin işbirliğiyle inşa edilen, erkeklere yönelik “Yaşlı Yaşam Merkezi” törenle açıldı

ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünün işbirliğiyle inşa edilen erkeklere yönelik ilk "Yaşlı Yaşam Merkezi"nin açılışı törenle yapıldı.

Aydınlıkevler Mahallesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçenin hızla değişip geliştiğini belirterek çok sayıda kültür sanat merkezine ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Tiryaki, bu merkezlerde eğitim gören yaklaşık kırk bin kadının hem aile bütçesine katkıda bulunduğunu, hem de kendilerini rehabilite ettiklerini belirtti. Belediye olarak çocuklarla ve kadınlarla her zaman yakından ilgilendiklerini ifade eden Tiryaki, "Biz 'yaşlı' kelimesini kaldıracağız yaşlı olmayan erkeklerin de gelebileceği, her türlü aktiviteyi yapabileceği bir tesisi bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile müştereken açıyoruz." dedi.

Yaşlı Yaşam Merkezi'nde Altındağlı erkeklerin resim, satranç, kütüphane ve bilgisayar sınıflarından faydalanacağını aktaran Tiryaki, merkeze gelenlere yönelik geziler ve seminerlere de katılabileceğini ve tüm bu etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanılacağını söyledi.

Tiryaki, erkeklere yönelik bu projenin bir ilk olduğunun altını çizerek, Merkez'de hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hem de Altındağ Belediyesinden uzmanların görev alacağını belirtti.

Bu tesislerin kültür merkezi özelliği dışında boş vakitlerin değerlendirilebileceği bir sosyal aktivite ve sanat merkezi olduğuna vurgu yapan Tiryaki, "Bu tesisler aynı zamanda iç ve dış turizme katkıda bulunuyor. Diğer bölgelerde de açıp açmama konusundaki kararımızda bu tesisin başarısı etkili olacak." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar kadınları sosyal yaşamla bütünleştirmek için çeşitli faaliyetleri olduğunu kaydeden Tiryaki, "Burada, erkeklere özgü bir tesis açıyoruz." dedi.

Törene AK Parti Ankara milletvekilleri Vedat Bilgin ve Ahmet İyimaya da katıldı. Yaşlı Yaşam Merkezi'nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Baştan Tiryaki, daha sonra törene katılanlara Merkez'i gezdirerek bilgi verdi.

- Yaşam Merkezi'nden keyifli etkinlikler

Aydınlıkevler Mahallesi'nde ilki açılan merkezdeki tüm etkinlikler ücretsiz olacak. İki katlı kültür merkezinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarının yanı sıra resim ve satranç kursları düzenlenecek. Bir seminer salonunun da bulunduğu merkezde üyelerin sosyal hayatını etkin katılımını sağlamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından bir sosyolog da görevlendirilecek.

Merkeze üye olanlar Altındağ Belediyesinin üniversiteler, hastaneler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürdüğü seminer programlarından da faydalanma imkanı bulabilecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :