Altın piyasası canlanıyor

Altın piyasası canlanıyor

Sarraflar Yeraltı çarşısı kuyumcu esnafı olan Mehmet Tüfekcioğlu, bahar aylarının gelmesinin ardından altın piyasasının canlanacağını söyledi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte altın sezonunun açıldığını ifade eden Mehmet Tüfekcioğul, 2017 yılında umutlu oldukların söyledi. Geçtiğimiz yaz sezonunu özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden etkilendiğini söyleyen Tüfekcioğul, “Geçtiğiz yaz tam sezonunun en verimli olduğu zamanda darbe girişimi gerçekleşti. Yine de yaz sezonunun iyi gitmesine rağmen altın alıcısını bu darbe girişimi biraz etkiledi. Bu yaz sezonunda geçtiğimiz yazdan daha çok hareketlilik bekliyoruz. Türk insanın yatırımlarını altına yapması da devamlı olarak bu piyasayı canlı yapmaya yetiyor. Fiyatlar ise bu yıl biraz dalgalı yaşandı. Bundan sonraki süreçte ise daha istikrarlı bir fiyat bekliyoruz” dedi.

 

Gençlere tavsiye

Devletlerin artık altın stoklamaya başladığını söyleyen Tüfekcioğlu, “Konya’da altın piyasası özellikle yaz aylarında canlanıyor. 16 Nisan seçimlerinden sonra ise altın piyasası tam olarak netleşecek. Seçim sonuçlarını evet çıkması durumda da piyasalar çok rahatlayacak ve hareketlilik iki katına çıkacak. Evet çıktığı durumda da fiyatlarda düşüş yaşanacak. Bunların yanında gençler düğün altınlarını hafif altın alması yönünde tavsiyede bulunuyoruz. Gençlerin altına yapacakları yatırımlarda kuyumcularına danışmalarını ve altınlarını değerlendirebilecekleri ayardan almalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket