Altın kaplama uçağın bakımı Onur Air Teknik'ten

Altın kaplama uçağın bakımı Onur Air Teknik'ten

Onur Air Teknik tarafından bakımları gerçekleştirilen ve Suudi bir iş insanına ait olan altın kaplama jet, Eurasia Airshow'da sergileniyor

İSTANBUL (AA) - Onur Air Teknik tarafından bakımları gerçekleştirilen ve Suudi bir iş insanına ait olan altın kaplama jet, Eurasia Airshow'da sergileniyor.

Onur Air'den yapılan açıklamaya göre, Airbus A319 tipi yolcu uçağından VIP jete dönüştürülen ve bakımları Onur Air Teknik tarafından gerçekleştirilen uçak, Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow'da sergilenmek için Antalya'ya getirildi.

Fuarın gözde uçağı olan VIP jeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve hava yolu şirketlerinin genel müdürleri ziyaret ederek Onur Air Teknik yetkililerinden uçağın özellikleriyle ilgili bilgi aldı.

Toplamda 132 koltuk kapasiteli Airbus A319 tipi yolcu uçağından 15 koltuklu VIP jete dönüştürülen, oturma odası, çalışma odası, yatak odası ve banyonun bulunduğu uçağın kabin içindeki aksesuarların kaplamaları için toplam 6 kilogram altın kullanıldı.


- Uçak bakımlarının ülkeye döviz katkısı yılda 35 milyon dolar


Açıklamada görüşlerine yer verilen Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, 29 Nisan'a kadar fuarda sergilenmeye devam edecek altın kaplama VIP jetin bakımlarını Onur Air Teknik'in gerçekleştirdiğini belirterek, uçak bakım hizmetiyle yılda 15 milyon doların Türkiye'de kalmasının sağlandığını, yabancı hava yollarının bakımlarını gerçekleştirerek de Türkiye'ye yılda 20 milyon dolara yakın döviz girdisi sağladıklarını bildirdi.

Tosun, "500 kişilik uçak bakım personeline sahip Onur Air Teknik, böylece birçok Türk mühendise ve bakım teknisyenine de istihdam olanağı yaratıyor." ifadesini kullandı.

Onur Air Teknik Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Atay da 2011'den itibaren Onur Air uçaklarının yanı sıra diğer Türk şirketlere de hizmet vermeye başladıklarını belirterek, "Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya, Pakistan, İran ve Irak'tan toplam 57 hava yoluna A ve C bakım hizmeti veriyoruz. Onur Air Teknik, geçtiğimiz yıl itibarıyla da uçak bakım endüstrisinin en üst segmenti olarak kabul edilen özel jetlere bakım hizmet vermeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :