"Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" sona erdi

"Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" sona erdi

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan:- "Beyoğlu kültür-sanatın merkezi ve aynı zamanda kocaman bir kervansaraydır"

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" sona erdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Meydanı'ndaki festival alanında, Beyoğlu'nun taşlardan yapılmış tarihi bir sanat eseri olduğunu söyledi.

Beyoğlu'nu farklı kılan şeyin dokusu ve ruhu olduğunu belirten Demircan, "Beyoğlu'nun dokusu insanlarla temas etmiş cephelerden oluşuyor. Kendimize benzeyen şeyleri seviyoruz. Sanayi devrimi ile her şey çoğaldı, refah geldi. Biz bu ustalarımızı yeni endüstriyel tasarımlara ilham verecek halde tutarak yaşatabiliriz. Çünkü burada bizim kültürümüz var." diye konuştu.

Demircan, dünyada turizmin önem kazandığını ve insanların el sanatlarına daha çok ilgi duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Alınan her obje insanların gezdiği mekanlarla ilişki kurmasını sağlıyor. Bizi biz yapan değerlerimizi geleceğe dönük taşıyabilmemiz için ustalarımıza ihtiyacımız var. Beyoğlu kültür-sanatın merkezi ve aynı zamanda kocaman bir kervansaraydır. Burası kozmopolittir. Her şey var burada. Geniş perspektifteki etkinliklerimizle, antika, sahaf, el sanatlarını insanlarla buluşturmaya çalışıyoruz. Taksim Meydanı'nda kültürümüzü taksim etmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz network oluşturmak. Bunu da burada başarmış oluyoruz.''

Konuşmanın ardından geleneksel el sanatlarında 50 yılını doldurmuş ustalara Demircan tarafından onur plaketi takdim edildi.

Beyoğlu'nda yaşayan ve beraberlikleri 40 yılı aşmış 7 çifte de yastık hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı