Altın alışverişine taksit getirilmesi

Altın alışverişine taksit getirilmesi

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Günsay: "Yaklaşık 9 aylık bir kayıp ve ölü geçen bir düğün sezonunun ardından getirilen taksit uygulaması kuyumcuları sevindirdi"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, yaklaşık 9 aylık bir kayıp ve ölü geçen bir düğün sezonunun ardından altın alışverişine taksit imkanı getirilmesinin kuyumcuları sevindirdiğini söyledi.

Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) kredi kartıyla altın alımına 4 taksit yapılabilme imkanı vermesinin, kuyumcuların 1 Şubat'tan bu yana beklediği bir karar olduğunu belirtti.

Taksit yasağının getirildiği 1 Şubat'tan bu yana kuyumcuların oldukça zor bir dönem geçirdiğini vurgulayan Günsay, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 9 aylık bir kayıp ve ölü geçen bir düğün sezonunun ardından getirilen taksit uygulaması kuyumcuları sevindirdi. Her gün gelip 'taksit başladı mı?' diyenler vardı. Bu sabah bile 2 bin 500 liralık altın alacak bir müşterimi, 2 aylık taksit yapamadığım için kaçırdım. Alışverişi ikiye bölseydik güne iyi başlayacaktık. Taksit bizim için büyük avantaj. Sesimizi duyan yetkililere teşekkür ediyoruz."

Günsay, kuyumcuların bu karardan sonra ölü geçen kış sezonunda az da olsa nefes alacağını ifade ederek, dükkanların artık, çeyrek dışında da altın satabileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı