Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi yeni yerinde

Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi yeni yerinde

Konya genelinde yaklaşık 150 görme engelliye hizmet veren, çeşitli eğitim faaliyetleriyle de destek olan Altı Nokta Körler Derneği Konya Şubesi, görme engellilerin rahat hareket edebileceği daha ferah bir binaya taşındı.

 

Konu olarak bir açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin, daha önce bulundukları yerde dernek binasının dar olması ve rahat hareket edememelerinden dolayı yeni bir binaya taşındıklarını ve bu konuda kendilerine destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Derneğin yeni yerine taşınmasıyla görme engellilerin özellikle ulaşım noktasında rahatladığını belirten Mehmet Ali Şahin, çeşitli eğitim kurslarıyla bilgisayar, Braille alfabesi, Kuran eğitimi ve dini sohbetlerin verilebileceğini kaydetti. Yeni binada hayırseverlerin desteğiyle engellilere çorba ikramı yapacaklarını da vurgulayan Şahin, dernek olarak engellilere yönelik faaliyetlerin devam edeceğini dile getirdi.

alti-nokta-korler-dernegi--(2).jpg

KURTEL’DEN TEBRİK

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı  Av. Fermani Kurtel ise yeni yerinde ziyaret ettiği Konya şubesinin çalışmalarından memnun olduklarını, Konya’nın görme engelli kardeşlerimize sahip çıktığının altını çizdi. Derneğin Türkiye genelinde 33 şubesi ve 8 Bin üyesinin bulunduğunu kaydeden Genel Başkan Kurtel, Altı Nokta Körler Derneği’nin asıl amacının genelde tüm engellilerin özellikle görme engellilerin hak ve çıkarlarını savunan ve onlara çözüm üreten bir örgüt yapısına sahip olduklarını ifade ederek görmeyenlerin eğitim, kültür, istihdam, sağlık ve engellilerin sosyal yaşama katılmasını sağlayan önemli çalışmaları da yürüttüklerini sözlerine ekleyerek Konya şubesinin yeni binasının hayırlı olmasını diledi.

Etiketler :