Altgeçit ve üstgeçitleri kullanılamaz hale getirdi:  VATANDAŞ TEPKİLİ

Altgeçit ve üstgeçitleri kullanılamaz hale getirdi: VATANDAŞ TEPKİLİ

​Konya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve onarılan alt geçit, park gibi yerlere kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Konya'da altgeçitlere verilen zarar vatandaşların tepkisini çekti. Konya'da kimliği belirsiz kişilerin altgeçit ve üstgeçitlere verdiği zarar böyle görüntülenirken vatandaşların tepkisine neden oldu.

altgecitler-(1).jpg

Konya'nın çeşitli yerlerinde bulunan altgeçit ve üstgeçitlere kimliği belirsiz kişiler zarar verdi. Üstgeçitlerde bulunan engelli asansör girişlerinin kırılarak kullanılmaz hale gelmesi, bazı altgeçitlerde ışıklandırma kablolarının sökülmesi ya da yürüyen merdivenlerinin camlarının kırılarak tahrip edilmesi vatandaşların tepkisine neden olurken vatandaşlar, "Konya'da yeni bakım ve onarımı yapılan alt geçitlere ve üstgeçitlere, mezarlıklar etrafında bulunan ağaçlara, yeni yapılan kamelyalara kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verilmektedir.

altgecitler-(7).jpg

Alt geçitlerimizin duvarlarına yazı yazılmış, çamurlu ayak izleri ile kirletilmiş, ışıklandırmaları kırılmış. Yayaların güvenliği düşünülerek yapılan üstgeçitler ise kullanılamaz hale gelmiş. Yetimin hakkı olan kamu malına zarar vermek insanlık dışı bir davranıştır. Yetkililerin bir an önce bu konuya eğilerek sorumlularını cezalandırmalıdır" şeklinde tepki gösterdi.

altgecitler-(2).png

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Bu hizmetler şahıslara değil tüm Konya halkının kullanılması için yapılmaktadır diyen vatandaşlar, "Bu nedenle de bu yatırımlarımızın korunması da tüm Konyamızla birlikte yapılırsa, başarılı olunacaktır.  Bu tür olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden polise (155) ya da zabıtamıza haber vermelerini istirham ediyoruz. Bu çirkin saldırı yapılan çalışmalar ve verilen emek bir yana diğer vatandaşların haklarına yapılan bir gasptır " ifadesini kullandılar.

altgecitler-(1).png

Öte yandan başta Konya Emniyeti olmak üzere Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de bu tür olaylara karşı nasıl bir tedbir alacağı merak edilirken, bazı bölgelerde devam eden güvenlik görevlisi uygulamasının da yaygınlaştırılabileceği konuşulanlar arasında olduğu öğrenildi.

altgecitler-(3).jpg

KAMU MALINA ZARAR VERMENİN CEZASI

Türk Ceza Kanunu'nda (TCK), “mala zarar verme” suçu, 151, 152 ve 153. maddelerde düzenleniyor. 151. maddenin ilk fıkrasında mala zarar verme suçunun tanımı yapılıyor.

altgecitler-(5).jpg

Buna göre, başkasının taşınır veya taşınmaz malının kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, bozulması, veya kullanılamaz hale getirilmesi mala zarar verme suçunu oluşturuyor. Bu suçu işleyen kişi, mağdurun şikayeti üzerine 4 aydan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor. Servet R. Çolak-Memleket

altgecitler-(2).jpg