Alternatif Enerjili Araç Yarışları

Alternatif Enerjili Araç Yarışları

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin:- "Gelecek yıllarda kategori ve kulvar farklılıkları olarak yarışları genişletmeye, mümkünse uluslararası boyuta götürmeye niyetimiz var"

KOCAELİ (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  tarafından düzenlenen "Alternatif Enerjili Araç Yarışları", Kocaeli'de devam ediyor.

Körfez Yarış Pisti'ndeki yarışlarda bugün, "elektromobil" kategorisinde, 31 üniversiteden 37 takım mücadele ediyor.

Yarışlar sırasında Sakarya Üniversitesi'nin Tuar isimli aracının bataryası henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Alevler, ekiplerce müdahale edilerek söndürüldü.  

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ileri teknolojinin gelişmesinin üniversitelerden başladığını, TÜBİTAK'ın 2005 yılından itibaren gençlerin yenilikçilik duygusunu geliştirici organizasyon düzenlediğini söyledi.

Bu yıldan sonra fikri mülkiyeti arttırmasını amaçladıkları yarışları gerçekleştirdiklerini ifade eden Ergin, geçen yıl son kez güneş enerjili araç yarışlarını yaptıklarını dile getirdi.

Ergin, 2005'ten başlayan güneş enerjili yarışlarda gerekli mobiliteyi sağladıklarını vurgulayarak "Bunun uluslararası pazarlarda da etkisini gördük. Bizim yarışanlarımız, yurtdışı yarışlarında da başarı elde etmeye başladı. Güneş enerjisinin endüstriyel katkısının belirli bir doyuma ulaştığını gördük. Az daha endüstriye hızlı intikal edebilecek elektromobil ve hidromobilli araçlarda yarışlara devam ediyoruz. Gelecek yıllarda kategori ve kulvar farklılıkları olarak yarışları genişletmeye, mümkünse uluslararası boyuta götürmeye niyetimiz var" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı