Altemur Kılıç'ın vefatı

Altemur Kılıç'ın vefatı

Antalya'nın Alanya ilçesinde vefat eden gazeteci ve diplomat Kılıç'ın cenazesi, sevenleri tarafından İstanbul'a uğurlandı- Merhumun eşi Güzide Kılıç: - "Babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmak istiyordu. Kore gazisi ve Atatürk aşığı olduğu içi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Atatürk'ün silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç'ın cenazesi, Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezinde eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve sevenleri tarafından alındı. İstanbul'a gönderilmek üzere cenaze nakil aracına konan Kılıç'ın naaşı acil servis önüne getirildiğinde tekerlekli sandalye ile aracın yanına gelen eşi Güzide Kılıç, Türk bayrağına sarılı tabuta dokunarak gözyaşı döktü.

Güzide Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin bir vasiyeti olduğunu belirterek, "Babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmak istiyordu. Kore gazisi ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu." dedi.

Doktor Olcay Eldem de Altemur Kılıç'ın yaklaşık 12 yıldır hastanelerinde kardiyoloji ve nöroloji ekiplerince takip edildiğini söyledi.

Son 4 yıldır yaşlanmaya bağlı Kılıç'ın durumunun ağırlaştığını dile getiren Eldem, şöyle konuştu:

"2,5 ay kadar önce de beslenme ve yutma zorluğu nedeniyle ve buna bağlı olarak gelişen akciğer enfeksiyonu sonucu hastanemizin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Yaklaşık 75 gün boyunca beslenme desteği verildi. Ara sıra alevlenen enfeksiyonlar dolayısıyla güçlü ve etkili antibiyotiklerle müdahale edildi fakat 10 gün kadar önce tekrar alevlenen ağır enfeksiyon nedeniyle etkili antibiyotiklerle tedavi edilmesine rağmen cevap alınamadı. Septik şok diye bilinen enfeksiyon durumlarında oluşan dolaşım yetmezliği meydana geldi.

Başta akciğer ve böbrek olmak üzere çoklu organ yetmezliği de bunun üzerine bindi. Bütün müdahaleler ve tedaviler maalesef başarılı olmadı."

Daha önce Kılıç'ın korumalığını yapan Savaşkan Özbek de Kılıç ile yaşadığı bir olayı gazetecilerle paylaştı.

Özbek, İstanbul'da bir programdan çıktıktan sonra Mecidiyeköy'de saldırıya uğradıklarını anlatarak, "Biz de karşılık vermiştik. O esnada da Altemur Bey'in bana araçta sorduğu şey, 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Kılıç'ın bir Türk milliyetçisi olduğunu belirtti.

Kılıç'ın tüm yakınlarına başsağlığı dileyen Yücel, "Burada yaşadığı süreçte ondan birçok şey öğrendik. Türkiye, büyük bir değerini kaybetti. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Türkdoğan da Kılıç'ın, Türkiye'ye hizmet etmiş ve Atatürk'ün en yakınındaki kişilerden Kılıç Ali'nin oğlu olduğunu hatırlattı.

Türkdoğan, "Kendisi de merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş döneminde MHP'nin merkez karar yönetim kurulu üyeliğinde görev almış bir şahsiyetti. Dolaysıyla da bu cenaze bizim cenazemiz. Burada, Alanya Belediyemiz gereğini yaptı. Türk bayrağına sarılı bir şekilde, vasiyeti gereği cenazesini buradan gönderdik. Türk milletinin ve milliyetçi camianın başı sağ olsun diliyorum." görüşünü paylaştı.

Aynı zamanda Kore gazisi de olan Kılıç için yarın Levent Camisi'nde öğle vakti askeri tören düzenleneceği, namazın ardından cenazesinin, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda babasının kabrinin üzerine defnedileceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :