Altan Tan: "17 Aralık ve 25 Aralık'ı darbe olarak görmüyorum"

Altan Tan: "17 Aralık ve 25 Aralık'ı darbe olarak görmüyorum"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "17/25 Aralık girişimlerini darbe olarak görmüyorum" dedi.

Kanal A'da yayınlanan ve Mehmet Toprak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen A Politik programına konuk olan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Altan Tan'ın programdaki açıklamalarından satır başları:

"17 Aralık ve 25 Aralık'ı darbe olarak görmüyorum"

"17 Aralık ve 25 Aralık girişimini darbe olarak görmüyorum. Kim gördüyse gördü. Ben ne onun avukatıyım ne de şunun bilmem neyiyim. Ben görmüyorum. Neden görmüyorum? 1 milyar dolar paradan bahsediliyor. Ses kayıtları çıkıyor. Peki 4 tane Bakan neden aday yapılmadı tekrar? Dört tane bakanın hiçbir suçu yoksa bunlar mağdursa, bunlar mazlumsa... Bunların arasından Egemen Bağış üç döneme takıldı kabul. Peki öbürleri? Üç dönem şartı olmayan bakanlar neden aday yapılmadı? Birincisi bu. İkincisi neden bakanlıktan istifa ettirildi? Yani düşünün benim bir kardeşim var. Hiç bir suçu yok iftira ediliyor buna bende kardeşimi cezalandırıyorum. Yani bunda bir mantık var mı? "

"Tayyip Bey ve AK Parti gitsin gitmesi için ülke yanacaksa yansın" diyenlerden değiliz

"Şimdi Tayyip Bey'e karşı bir kesim var. Bunların bir kısmı bizim gibi onun demokrasi anlayışını doğru bulmayan yanlış bulan. Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olmasını isteyen, yeni bir anayasa isteyen ve bundan dolayı da Tayyip Bey'e kızan bizim gibi insanlar var. Ama bir de bir kesim var. Tayyip Bey'den de daha geriye ülkeyi götürmek isteyen eski Kemalist ve tek parti dönemi, alışkanlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen kesim var. Kimdir bunlar? İşte Türk soludur. Ulusalcı soldur. Veya devletin içerisindeki belli bir faşist kitledir.

Biz diyoruz ki, Tayyip Bey ve AKP gitsin daha demokratik, daha özgürlükçü olan bir iktidar gelsin. O kesim ise Tayyip Bey gitsin AKP gitsin Türkiye daha da geriye gitsin. Hatta bunlar diyorlar ki, "Tayyip Bey gitsin gitmesi için ülke yanacaksa yansın." Biz bunu defalarca söyledik evet bu iktidar gitsin. Gitsin ama ülke yanmasın. Bunu söylüyoruz. Gezi'deki tavrımızda bu. Gezi ilk başta sivil, demokratik, makul bir çizgide başladı. Ama sonra ne oldu baktık Ergenekon bayrakları, ulusalcı sol'un manipülasyonları... Biz dedik ki, "Türkiye'yi ileri götürmek için Gezi'de varız. Türkiye'yi daha da geri götürmek için yokuz."

Davutoğlu bana cevap versin

"Ben diyorum ki 28 Şubat'ta İslamcı kadrolar Üniversitelerden kovulurken, YÖK denilen bir kıyım makinesi bütün akıllı uslu, insaflı hocaları kıyarken. Bunu da Çevik Bir'in talimatı ile yaparken gazetelerde Mehmet Ali Birand, Cengiz Çandar, Hasan Cemal gibi liberal ve eski solcu yazarlar andıçlanırken. Bu hangi özelliklerinden dolayı devletin gözünde cici çocuk oldu ve 28 Şubat sonrası Harp Akademilerinde ders verdi bana bunu anlatsın."

kanalahaber.com

Etiketler :