Alt yapıda futbol şöleni

Alt yapıda futbol şöleni

Konyaspor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren futbol okulları arasında düzenlenen ve alt yapı takımlarına oyuncu kazandırmayı amaç edinen 'Atiker Konyaspor 1.Futbol Okulları Şöleni' Cumhuriyet Sahası'nda yapıldı

Sporcu ve velilerin büyük ilgi gösterdiği şölende turnuva maçlarının yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şölenin kapanış törenine Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Kulüp Başkanı Ahmet Şan, İkinci Başkan Fatih Yılmaz, Alt Yapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Parmak, ASKF Başkanı Remzi Ay, Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve taban birliklerinin üyeleri katıldı.  

Törenin açılış konuşmasını yapan Futbol Okulları Teknik Sorumlusu Necati Tongarlak, "Atiker Konyaspor Kulübü olarak öncelikli amacımız; iyi bir birey, vatanına milletine sadık birer vatandaş, bunun yanında arkadaşlığı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve rekabeti bilen, sağlıklı, dinamik genç nesiller kazandırmaktır. Bu kazanımlara sahip çocukları yetiştirirken elbette bir diğer amacımızda Atiker Konyaspor ve Anadolu Selçukspor'a sporcu kazandırmaktır. Bu çerçevede geçen 10 aylık süre zarfında futbol okullarımızdan yaklaşık 40 sporcumuzu alt yapı takımlarımıza verdik. Futbol Okulu olarak Eylül 2015'de Selçuklu, Meram ve Karatay bölgelerimizde 40 sporcuyla faaliyetlerimize başladık. 10 aylık zaman içerisinde 925 sporcu kaydı yapılmıştır. Şu an itibariyle 630 sporcu aktif olarak çalışmalara devam etmektedir. Bundan sonraki süre içerisinde de daha iyi işler yapacağımıza emin olabilirsiniz" diye konuştu.

BAŞKAN DUYGULANDI
"Yeşil beyaz çiçek bahçesi gibi çocuklarımızı böyle görmek beni oldukça duygulandırdı. Konyaspor tarihimizde ilk defa böyle bir etkinlik yaptık" sözleriyle konuşmasına başlayan Kulüp Başkanı Ahmet Şan, "Bizim geleceğimiz bu gençlik. Siz değerli velilerimizin de fedakarca onları desteklemeleriniz, okullarımıza kazandırmanız ve her türlü eğitimlerini vermeniz inşallah Konyamızın ve Konyaspor'umuzun geleceğine önemli bir katkı demektir. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Konyaspor'umuz bu gençlik var olduğu sürece ilelebet var olacaktır. Biz buradan Konyaspor'umuza futbolcular kazandırmak niyetindeyiz. İlk etapta 40 çocuğumuz alt yapı takımlarımıza girme başarısını gösterdi. Burada önemli olan Konyaspor aidiyet duygusunu yaşatmaktı. Bununla birlikte Konya'daki diğer kulüplerimize de oyuncu kazandırmayı amaçlıyoruz. Merkezdeki okullarımızın yanı sıra ilçelerde de yayılacak olan okullarla birlikte sporcu sayısının daha da artacağına inanıyoruz. Hem sağlıklı bir nesil yetiştirmek hem de çocuklarımızın kişiliklerini ve karakterlerini ilerletmek adına spor yapan bireylerin alttan gelmesi önemli. Bizim hedefimiz bundan sonra A Takımımızın yanında pilot takımımız Anadolu Selçukspor ve alt yapıdaki değişik yaş gruplarındaki takımlarda yer alan sporcuların aynı anda antrenman yapmaları adına modern tesisler kazandırmak. Bunun için Spor Genel Müdürlüğümüzle çalışıyoruz. Belediyelerimiz bazı imkanlar sunuyorlar. Biz daha işin başındayız. Burada velilerimizle ve ailelerimizle hep beraber bu başarıyı sağlayacağımızı düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti. Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ise konuşmasında duygularını "Burada gördüğüm tüm hocalarımız benim sporcularımdı şimdi onları eğitici olarak burada gördüm ve çok mutlu oldum. Sizin çocuklarınızın da bu eğitimi aldıktan sonra bu sahaları terk etmelerinde ihtimal yok. Uyuşturucu yaşının 10-12'lere indiği günümüzde tek kurtuluş yolunun spor olduğunu haykırıyoruz. Tüm velilere ne kadar teşekkür etsem az. Bu gurur sizindir" sözleriyle aktardı.

BAYKAN DA KATILDI
Şölenin son konuşmasını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan yaptı. "Burada güzel bir tablo var" sözleriyle konuşmasına başlayan Baykan şunları söyledi: "Cumhuriyet Stadyumu 1998 yılında dönemin İl Müdürü Necati Yeğenoğlu abimizin gayretleri ile yapıldı. Sonrasında Ömer Ersöz müdürümüzün döneminde yenilenmiş hali ile sizleri ve çocuklarımızı burada ağırlıyor. Bizde ülekmizin dört bir yanında olduğu gibi Konya'da da yeni tesislerin spora kazandırılması konusunda gayret gösterirken mutlu oluyoruz. Bu tablonun oluşmasında en büyük gayret anne ve babalarındır. Anne ve babaların top oynamasına ve spor yapmasına razı olmadığı biz ve bizden bir önceki nesilden torunlarını ve çocuklarını spor yapmaya kendileri götüren bir neslin zaman sürecini yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bıkmak yok, usanmak yok, yorulmak yok. Durmak yok yola devam. Atiker Konyaspor Kulübü Başkanımızı tebrik ediyorum. Son yıllarda pekçok ilke ve başarıya imza atıyorlar. Ama bu başarıların belki de en büyüğü bugün burada karşımıza çıkan tablo. Çünkü burada Konyaspor'un ve Konya futbolunun geleceği var..." Konuşmaların ardından şölene katılan sporculara katılım belgeleri verildi. Futbol Okullarının en genç sporcusu olan 4 yaşındaki Hasan Talha Dağlı'ya katılım belgesini Kulüp Başkanı Ahmet Şan verirken, daha sonra günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.