Alperen Ocaklarından Cemevi'ne Ziyaret

Alperen Ocaklarından Cemevi'ne Ziyaret

İSTANBUL (AA) - Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ve beraberindeki heyet Karacaahmet Cemevi'ni ziyaret etti. Karacaahmet Sultan Derneği...

İSTANBUL (AA) - Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican ve beraberindeki heyet Karacaahmet Cemevi'ni ziyaret etti.

Karacaahmet Sultan Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan tarafından karşılanan Mican ve beraberindeki heyete aşure ikram edildi, Mican da cemevindeki vatandaşlara gül dağıttı.

Misafirperverliklerinden dolayı Ercan'a teşekkür eden Mican, şunları kaydetti:

"Biz Alperen Ocakları olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak addediyor ve bu bağlamda toplumumuzun her kesimiyle kucaklaşıyoruz. Allahımız bir, peygamberimiz bir, vatanımız bir, bayrağımız birdir.. Toplumumuz üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Alevi, Sünni, Kürt, Türkmen, Laz, Çerkes... Hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Biz biriz ve birlikte büyük Türkiye’yiz. Yezidler günümüzde de vardır ancak birlik ruhuyla yezidlere asla müsaade etmeyeceğiz. Kerbela, yüreğimizde kanayan yaradır. Hz. Hüseyin efendimizi ve Kerbala şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum. Allah bizleri onların izinden ayırmasın."

Mican, toplumun Alevi-Sünni fayları üzerinden ayrıştırma çalışmalarına izin etmeyeceklerini ve birlik mesajı vermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ercan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Alperen Ocaklarımıza ve başkanı Kürşat Mican’a teşekkür ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduk. Bizi ayırmak isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kardeşimiz olarak kabul ediyoruz. Başkanımızın da dediği gibi farklılıklarımız zenginliklerimizdir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :