Alperen Ocakları Başkanı'na saldırıyı PKK üstlendi!

Alperen Ocakları Başkanı'na saldırıyı PKK üstlendi!

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican Perşembe akşamı Sultanbeyli'de aracı içindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıyı PKK yaptığı bir açıklama üstlendi.

Örgüte bağlı sosyal medya ve yayınlar üzerinden Mican'a yapılan saldırıyı üslenen PKK bu eylemin Otonom ve Bağımsız birimlerinin kuruluşunun ilanı olduğunu da ileri sürdü.

Saldırıyı üstlenen birimin bağımsız bir yapılanma olduğu ileri sürülen açıklamada Kürt gençleri sokak eylemlerine çağrılıyor.

Bu yolla Afrin'de köşeye sıkışan terör örgütüne nefes aldırmayı planladı görülen örgütün açıklamasında Kürt gençlerinden amatör eylemlerle kaosu derinleştirmeleri isteniyor.

PKK terör örgütü benzer provokatif eylemleri Kobani ve Hendek kalkışmalarında da denemiş ancak başarılı olamamıştı. Terör uzmanları bu tip eylemlerin amacının halklar arasında düşmanlığa yol açıp, bir iç savaş ortamı yaratmak olduğunu ifade ediyorlar. Bu eylemlerin hedefi olan siyasi grupların itidalli davranmalarını ve provokasyonlara gelmemelerini istiyorlar.