Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti ABD'de iyi başladı

Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti ABD'de iyi başladı

- Buz dansında Türkiye'yi temsil eden Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti, Chicago'da gerçekleşen 2016 Progressive Skate Amerika Senior Grand Prix yarışmalarında kısa dans kategorisinde 7. oldu- Alper Uçar:"Alisa ile ilkleri başaran bir çiftiz. Şu an için ül


CHICAGO (AA) - ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen 2016 Progressive Skate Amerika Senior Grand Prix yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden buz dansı olimpik sporcularından Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti, mücadele ettikleri ilk kategori olan kısa dansta 7. oldu.

Sears Centre Arena'da gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde kısa dans kategorisinde kayan Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti, toplamda aldıkları 59.98 puanla bu sezonun en iyi performanslarını sergiledi. Aynı kategoride birinciliği 73.04 puanla ABD'den Maia Shibutani-Alex Shibutani, ikinciliği 68.92 puanla Rusya'dan Ekaterina Bobrova-Dimitri Soloviev, üçüncülüğü ise 68.78 puanla ABD'den Madison Hubbel-Zachary Donohue çifti kazandı.

Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti, yarışmanın ardından kaldıkları otelde AA muhabirine açıklamada bulundu. Yarışmada iyi bir sonuç elde etmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Agafonova, aldıkları sonucun sevindirici olduğunu kaydetti.

Bu sezonun en iyi performansını sergilediklerini hatırlatan Agafonova, bunun, kendilerini daha iyi sonuçlar almaya iteceğini söyledi. Bundan sonraki yarışlarda da başarılı sonuçlar elde etmek için tüm gayreti göstereceklerini vurgulayan Agafonova, Türkiye'nin sadece yaz sporlarında değil, kış sporlarında da başarılı sonuçlar elde edebileceğini kanıtlamak istediklerini ifade etti. Agafonova, Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Alper Uçar da ilk kez Amerika Grand Prix'sinde Türkiyeyi temsil ettiklerini belirterek, "Alisa ile birlikte Skate Amerika Senior Grand Prix yarışmalarında Türkiye'yi temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu bizim için büyük bir onur. Ülkemizin yaz sporlarında olduğu gibi kış sporlarında da başarılı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

2016 Skate Amerika Senior Grand Prix yarışmasının Türkiye'nin dünya sıralaması açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Uçar, "Alisa ile ilkleri başaran bir çiftiz. Şu an için ülkemizin almış olduğu en iyi sonucu elde ettik. Çok iyi bir başlangıç yaptık ve 10 patenci arasından 7. olduk. Bu da dünya sıralamasında çok iyi bir puan alacağımız anlamına geliyor. Kısa programdaki performansımızı uzun programa da yansıtmak istiyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Moskova'da yapılacak "The Cup of Russia" yarışmasına da katılacaklarını belirten Uçar, "PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları'nda Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağız." dedi.

Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti, organizasyonun son gününde uzun dans kategorisinde yarışacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :