Alper Avcı: Rakibin değil bizim ne yaptığımız önemli

Alper Avcı: Rakibin değil bizim ne yaptığımız önemli

“Kendi felsefemizi oturttuğumuz zaman rakibin yaptığı çok önemli değil. Biz özellikle taktiksel açıdan geliştirmemiz gereken noktaları tamamlayabilirsek mesafe alırız”

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta takımının başında bu sezon çıktığı ilk maçta Şanlıurfaspor’a yenilen Anadolu Selçukspor’da Teknik Direktör Alper Avcı, bu hafta oynayacakları Tarsus maçının bir başlangıç olacağına inandığını söyledi. Avcı,“Kendi felsefemizi oturttuğumuz zaman rakibin yaptığı çok önemli değil. Biz özellikle taktiksel açıdan geliştirmemiz gereken noktaları tamamlayabilirsek mesafe alırız. Tarsus maçı inşallah bir başlangıç olur. İyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.

MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ

Şanlıurfaspor maçı için “maçın hakkı beraberlikti” diyen Alper Avcı, “Şanlıurfaspor maçı bizim için yeni bir başlangıç olacaktı. Oyuncularla yaptığımız konuşmada bunu ifade ettik. Yeni bir başlangıç şansları olacaktı. Geçtiğimiz süreçte hak etmedikleri bir durumda olduklarını düşünüyorum onların. Çünkü mevcut kadromuzdaki oyuncuların kendi kapasitelerini ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bunun için kısa bir süre çalıştık. Birkaç günlük antrenmanın ardından Şanlıurfa’ya gittik. Futbolcularımızın sahadaki görüntüleri bizim için önemliydi. Onların sahiplenmeleri, geri dönüşleri iyiydi. Maçın hakkı beraberlikti. Bazı noktalarda gelişim kaydetmemiz gerekiyor. Taktiksel açıdan üzerine koymamız gerekiyor. Oynadıkça takım olma adına önemli bir mesafe kat ederiz diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte daha iyi olacağımıza inanıyorum çünkü oyuncularımızın de kapasitesi belli. Devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puanları toplamak istiyoruz. Geniş bir kadromuz var. Devre arasında ufak tefek dokunuşlar yaparak, ikinci yarı çok daha farklı bir takım olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRMEK İSTEDİĞİMİZ NOKTALAR VAR

Hafta sonunda oynayacakları Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasında “rakibin ne yaptığı değil bizim ortaya ne koyduğumuz önemli olacak”’ diyen teknik direktörümüz Alper Avcı, “Kendi felsefemizi oturttuğumuz zaman rakibin yaptığı çok önemli değil. Biz özellikle taktiksel açıdan geliştirmemiz gereken noktaları tamamlayabilirsek mesafe alırız. Bireysel yetenekleri ön planda olan bir çok oyuncumuz var. Tabii ki uzun zamandır galip gelememenin verdiği bir psikoloji var. İnşallah bu maç bir başlangıç olur. İyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

rakibin-degil.png

Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Alper Avcı, yardımcıları; Ertunga Kuşhan, Fatih Aktürk, Can Durak, Çetin Kılıç, Alpaslan Uysal’la birlikte poz 

 

Etiketler :