Alper Avcı: Hedefim Konyaspor

Alper Avcı: Hedefim Konyaspor

Alper Avcı: Hedefim Konyaspor

Geçtiğimiz sezon Anadolu Serlçukspor’la başarılı bir performans sergiledikten sonra bu sezon başında TFF 1. Lig ekibi Altay’la anlaşan, ancak istenilen sonuçların alınamaması sonrası İzmir ekibiyle yolarlını ayıran Mustafa Alper Avcı Anadolu Selçukspor’la yeniden anlaşma sağlamıştı.

Yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkan Alper Avcı yeşil-beyazlı takıma dönüşüyle ilgili olarak “Burası benim camia. Daha önce Konyaspor’da çalışmıştım ve burada da 1,5 yıl teknik direktörlük yapmıştım. Görev yaptığımız süreç içinde doğru ve sistemli işler yapmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Geçen yıl play-off’u 4 puanla kaçırdık, 8 oyuncu Spor Toto 1. Lig’e gitti, milli takımlara seçilen ve Konyaspor’a giden oyuncular var. Başarılı bir sezon geçirdik. İdeallerim doğrultusunda Altay’ı tercih ettim. Tabii ki burada genel kurul süreci de etkiledi bu kararımı. Altay’dan ayrıldıktan sonra gerek Hilmi başkan, gerekse Selçuk Bey arayıp bizi Konya’ya davet ettiler. Bende onların projelerini dinledikten sonra karar verdim. Bizim hayal ettiğimiz projelerden bahsettiler. Bu kulübün geleceğiyle ilgili ve kendi hedeflerim doğrultusunda burada olmamın doğru olacağına inandım. Konyaspor camiası büyük bir güven duyuyor bize. Biz de bu güveni boşa çıkarmayacağız inşallah” dedi.

HEDEFİM KONYASPOR

Hedefinin ilerleyen dönemlerde Konyaspor’da çalışmak olduğunu dile getiren Alper Avcı, “Gönül ister ki Konyaspor altyapıdan gelen oyuncularıyla, altyapının tozunu yutan, Konyaspor’un değerini bilen, camianın büyüklüğünü fark ederek bu bilinçle gerek futbolcu, gerek teknik direktör gerekse de kondisyoner yetiştirmeli. Bence kendi yağıyla kavrulmalı. Hilmi başkanın projesi de bu yönde. Tamamen A’dan Z’ye Konya’nın kendi içinden ve Konyaspor aidiyetini hisseden ve Konyaspor camiasını benimseyen uzun vadede aynı çatı altında toplanmak. İnşallah bizde bu sistem içinde olursak çok mutlu oluruz. Süreç bizim lehimize işlerse Konyaspor teknik direktörlüğü de neden olmasın.” diye konuştu.

HEDEF ÖNCE İLK 10

Anadolu Selçukspor’un maçlarını yakından takip ettiğini dile getiren Alper Avcı şunları söyledi: “Burası benim camiam olduğu için maçları yakından takip ettim. Skorlar kimseyi yanıltmamalı. Kritik bir dönemden geçiyoruz ama bakıldığı zaman geçen seneki oyuncuların birçoğu devam ediyor. Önemli isimler de ayrıldı ancak bizim yurt dışında takip ettiğimiz isimler kadroya dahil oldu. Muhakkak eksiklikler vardır ama bu kadro ligde bulunduğu yeri hak etmiyor. Önümüzde zorlu ama kendi adıma güzel bir periyot var. En azından oyuncuların gerçek kimliklerini yansıtmaları ve karakter koymaları adına Şanlıurfa maçından başlayarak bir fırsat var önümüzde. Hedefimiz ligde kalmak değil kesinlikle. Öncelikli hedef ilk 10 içerisinde yer almak. Daha sonra yakalayabilirsek play-off’a girmek. Bunlar benim adıma gerçekçi hedefler.”

BU TAKIM 1. LİG’DE OLMALI

Anadolu Selçukspor’un Spor Toto 1.Lig’de mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Alper Avcı: “Bunu geçen sene de söyledim, bu söylediklerimin arkasındayım Lig farkı var. Bu takım kesinlikle 1. Lig’de olması gerekiyor. Bunu yönetimimize de söyledim. 1. Lig’e çıkmak ve orada barınmak kolay değil. Gönül isterdi ki play-off’u son anda kaçıran takımın üzerine 3-4 tane alternatif isimler kadroya dahil ederek direkt çıkma hedefi olan bir takım oluşsun. 1. Lig’e, Konyaspor’a giden isimler ve Akhisarspor’da olan Onurcan Güler var. Kendisiyle konuştum, inşallah Perşembe günü Sevilla’ya karşı oynayacak. Allah yardımcısı olsun. Geçen yıl bu takımın en çok konuşulan isimlerinden, ligde 19 gol atan Mücahit Can Akçay Konyaspor’a gitti. Sezon başında Eto’o vardı, şimdi Jahovic ve Yatabare’nin arkasında ve arada lig farkı olduğu için bir yarışma içinde olamıyor. 1. Lig’de 19 gol atıp Süper Lig’e gitse belki hedef oyuncu olacak. Bu gelen teknik direktörün de gözünde olacak. Çok kısa bir süre içinde olmaz ama bir proje çerçevesinde bu takımı 1. Lig’e çıkarıp genç oyuncuların Konyaspor’da oynamalarını beklemek daha doğru olur” ifadelerini kullandı

Etiketler :