Alparslan Arslan'ın Gülen hakkındaki sözleri...

Alparslan Arslan'ın Gülen hakkındaki sözleri...

Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran olaylardan Danıştay saldırısının yıl dönümü bugün...

17 Mayıs 2006 yılında Danıştay’a, avukat Alparslan Arslan tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Danıştay İkinci Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirmiş, dört üye ise yaralanmıştı.

Saldırı Ergenekon kumpas davaları öncesi bir mihenk taşı olarak Türkiye tarihine yön vermiş, katil Alparslan Arslan daha sonra Ergenekon davasında da hakim karşısına çıkarılmıştı.

Alparslan Arslan'ın o duruşmalarda verdiği ifadeler ilk kez bugün, saldırının yıl dönümünde görüntülü olarak kamuoyuna yansıdı.

Görüntülerde; mahkeme heyeti, savcılar ve avukatların sorularına muğlak yanıtlar veren, gerçekleri gizlemek için zekice hedef şaşırtmalara girişen ve "akıl sağlığı olmayan bir kişi" gibi davranmaya çalışan Arslan'ın ifadeleri yer alıyor.

Alparslan Arslan'ın, asıl failleri gizlemek için tüm perdeleme girişimlerine rağmen satır aralarında verdiği mesajlar da çok dikkat çekici.

Katilin, özellikle FETÖ ve Fethullah Gülen hakkındaki sözleri, bu sözlerin ardından verdiği tepkiler ve vücut dili birçok soru işaretini de ortadan kaldırabilecek cinsten...

İşte ilk kez Oda TV'nin yayınladığı, Alparslan Arslan'ın Ergenekon davasında verdiği o ifade...