"Alo Kur'an Öğreniyorum" projesine ilgi büyüyor

"Alo Kur'an Öğreniyorum" projesine ilgi büyüyor

"Alo Kur'an Öğreniyorum" projesine ilgi büyüyor...

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanılması amacıyla Konya İl Müftülüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yapmış olduğu protokol çerçevesinde gerçekleşen "Alo Kur'an" platformu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar "Alo Kur'an platformunda hazırlanan projemizde, “Kur’an kurslarında hizmet çeşitliliği ve ihtiyaç odaklı hizmet anlayışı” ile mesai saatleri içinde Kur’an kurslarına gelemeyen, kamuda veya özel sektörde çalışan vatandaşlarımızın iş saatleri dışında veya hafta sonları Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri amaçlanmıştır. Bu bağlamda günlük hayatın koşuşturmalarında vakitlerini Kur’an-ı Kerim okuma ve öğrenmeye ayıramayan vatandaşlarımızın, gündelik işlerinden kopmadan yaygın din eğitimi hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla mesai saatleri sonrası ihtiyaç duyulan yerlerde Kur'an Kurslarımızda özel sınıflar açılmıştır.

İl Müftülüğümüzce Kur'an kurslarımıza teşvik amacıyla daha önce “Yerini Ve Zamanını Siz Belirleyin Kur’an-ı Birlikte Öğrenelim” sloganıyla başlayan çalışmalarımıza "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" projesiyle yeni bir ivme kazandırmak istedik.

Teknolojinin imkânlarından da faydalanarak vatandaşlarımızın işlerini aksatmadan Kuran öğretimini kolaylaştıracak bir sistem geliştirilmesi düşüncesinden hareketle Müftülüğümüz bünyesinde oluşturulan bir sekretarya ile halkımız, ev ve işyerlerinden bir telefonla Kuran öğreticisi talep edebileceklerdir.

Vatandaşlarımız tarafından gelen bu talepler değerlendirilirken, öncelikle bu bağlamda faaliyet gösteren en yakın Kur'an kurslarımıza, Camilerde Kur'an öğretimi yapan din görevlilerimize veya aynı yerleşim merkezinden gelen talepler doğrultusunda o bölgede bulunan bir kursumuza yada ihtiyaç duyulması halinde resmi kurum ve işyerlerinde yeterli müracaatın olması durumunda görevlendirerek bir öğretici ile halkımıza hizmet sunmaktayız.

"Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" projesi kapsamında internet ortamında yayın yapan www.alokuran.com isimli web sitemiz üzerinden vatandaşlarımız online başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca, yine bu web sayfası üzerinden Diyanet Tv tarafından hazırlan görsel eğitim setleri ile de vatandaşlarımız boş vakitlerinde ev ve iş yerlerinde buradaki derslerden yararlanabilir." dedi.