Almanya'ya yönelik siber saldırı

Almanya'ya yönelik siber saldırı

PKGr Başkanı Schuster:"Saldırı hala devam ediyor"

BERLİN (AA) - Almanya'da, aralarında hükümet ağlarının da bulunduğu kamuya ait veri ağlarına yapılan siber saldırının devam ettiği bildirildi.

Almanya'da istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerinden sorumlu Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesi (PKGr), dün ortaya çıkan siber saldırıyla ilgili özel bir oturum gerçekleştirdi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) PKGr Başkanı Armin Schuster, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, hükümet ağının bir bölümüne "gerçek bir siber saldırı" yapıldığını belirterek, "Saldırı hala devam ediyor." dedi.

Schuster, saldırgana, uyarı olmaması için ayrıntıları kamuoyunda tartışmak istemediklerini ifade ederek, sırların ifşa edilmesinin büyük zarara yol açabileceğini kaydetti.

Alman hükümetinin olayı kontrol altına almaya çalıştığını vurgulayan Armin Schuster, saldırının zararına ilişkin bugün bir açıklama yapmanın da çok erken olacağını belirtti.

Schuster, PKGr'nin bir sonraki toplantısında da bu olayın yeniden gündeme alınacağını aktardı.

Yeşiller Partili PKGr Başkan Yardımcısı Konstantin von Notz ise komite üyelerinin bu saldırı hakkında daha önce bilgilendirilmemesini eleştirerek, "Alman Haber Ajansından (DPA) dün durumun ne olduğunu öğrenmek kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Notz, ilgili kurulların bilgilendirilmemesinin büyük bir sorun teşkil ettiğini belirterek, bunun da aydınlatılması gerektiğini kaydetti.

Sol Partili PGKr Üyesi Andre Hahn da Alman hükümetinin olayı önceden bilmesi ve ilgili kurumlara bilgi vermemesi durumunda, bunun açık bir yasa ihlali olacağını belirtti.

Bu konudaki sorumluluğun Başbakanlıkta olduğunu söyleyen Hahn, "İstihbarat servisleri oradan denetleniyor. İstihbarat koordinatörü de orada." değerlendirmesinde bulundu.

Andre Hahn, güvenlik birimlerinin bu olayı küçümsemeye çalıştıklarını ancak gelecek haftalarda bu konuda daha çok şeyin ortaya çıkabileceğini kaydetti.

DPA'nın Alman güvenlik birimlerinden aldığı bilgiye göre de siber saldırının kontrol altına alındığı belirtildi.

Haberde, güvenlik birimlerinin saldırının hedefi ve nereden geldiği konusunda bilgilere ulaşmak için saldırganları izlediği de kaydedildi.

Siber saldırının Rus kökenli "APT28" adlı hacker grubunca yapıldığı tahmin ediliyor.

Saldırganların Almanya Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının ağına sızdığı belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :