“Almanya’nın yaptırımlarına göre tedbir almalıyız"

“Almanya’nın yaptırımlarına göre tedbir almalıyız"

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan NEÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fatih Çolak, Dünden Bugüne Almanya’nın İslam Stratejisi’ni anlattı.

 

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan NEÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fatih Çolak, Dünden Bugüne Almanya’nın İslam Stratejisi’ni anlattı. Çolak, Almanlarla ilişkilerimizin 1961’deki işçi anlaşmasının tam tersine döndüğünü belirterek, Almanya’nın yaptırımlarına göre tedbir almamız gerektiğini söyledi

almanya’nin-yaptirimlarina--(2).jpg

Birlik Vakfı Konya Şubesi, Almanya’nın İslam stratejisini masaya yatırdı. ‘Her Cumartesi Birlikteyiz’ konferanslarına katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fatih Çolak, Almanya’nın tarih boyunca İslam’a yaklaşımını anlattı.

Programın açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Türkiye’de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirerek, “100-150 yıl insan hakları nedeniyle bize saldıranların bu konudaki tavrını Kaşıkçı olayında görüyoruz. Türkiye üzerindeki yanlış algıların değişmesi için gencimizle, yaşlımızla gayret edeceğiz. Bu tür olaylar karabasan haline gelmeden uyanık olmalıyız” dedi.

OSMANLI’DA ALMANLAR İYİ DİYE NİTELENDİRİLİYOR

“Dünden Bugüne Almanya’nın İslam Stratejisi” konulu konferansta Almanların İslam stratejisi dendiği zaman akla 1. Dünya Savaşı’nın geldiğini belirten Çolak, Germenlerin İslam ile ilk olarak 1097 yılında -1. Haçlı Seferleri ile karşılaştığını söyledi. Almanların Haçlı Seferleri döneminde bir İslam stratejisi olmadığını, ilk İslam stratejisinin 1. Dünya Savaşı’nda Max Von Oppenheim tarafından geliştirildiğini ifade eden Çolak, “Haçlı Seferlerinden sonra Kanuni dönemine kadar Almanlarla bir daha karşı karşıya gelmiyoruz. Osmanlı’da son dönemlerde ise hukuk, hastaneler Almanların elinde. Demiryollarını Konya’ya kadar Almanlar yapıyor. Osmanlı’da ‘Almanlar en azından iyi niyetli’ şeklinde bir düşünce oluşuyor. Silah alımı konusunda Almanlarla anlaşma yaptık. Eğer Almanlardan top, tüfek almasaydık Çanakkale’de halimiz ne olurdu? 1900’lerin başında da Almanya’ya işçi gidiyor ama esas 1961’de Almanya’ya göndermek üzere işçi anlaşması yapıyoruz. Almanlar daha sonra Osmanlı’dan kendi menfaatine kullanmak üzere 300 çocuğa eğitim ve burs veriyor. Bunların hepsi 1. Dünya Savaşı’na Osmanlı ile birlikte girmek ve Osmanlı’nın gücünü kullanıp galip gelmek içindir. Almanlar Oppenheim Stratejisi ile esirlere çok iyi davranıyorlar. Burada propagandalar yürütüyor, kütüphane kuruyorlar. Hitlerin ordusunda 40 bini er olmak üzere 600 binden fazla Müslüman asker var. İşçilerimiz ilk gittiğinde onları hoş tutmaya çalışıyorlar. Türk çocukları için 1978’den itibaren Türkçe ve İslam dersleri veriyorlar. Ancak ne var ki, 70-80’lerin Almanyası ile şimdilerin Almanyası aynı değil. O dönemde Almanlar çocuklarına Türk arkadaşlarınıza iyi davranın derken, günümüzde tam tersini öğütlüyorlar. Bugün yine hasta bakımı için Türkiye’den 50 bin işçi çağırıyorlar. İlişkilerimiz ne yazık ki bu noktaya geldi” dedi.

almanya’nin-yaptirimlarina--(3).jpg

“ALMANYA’DA TÜRKLERE BASKI VAR”

Almanya’da son dönemde cemaatler türediğini, Türkler arasında ise birliktelik olmadığını ifade eden Çolak, Türklerin Almanya’da 1 milyona yakın oyu olmasına rağmen siyasette bir etkisinin bulunmadığını, camilerin kapatılmak istendiğini, oruç, namaz, kurban, başörtüsü gibi dini vecibelerin zorlaştırıldığını, aile birleşimi gibi sorunlar çıkarıldığını söyledi. Çolak, Türkiye’nin, Almanya’nın yaptırımlarına göre tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, konferans sonunda Fatih Çolak’a katılım belgesi verdi.