Almanya'nın Aranan Organize Suç Elebaşı Eric Schroeder İstanbul'da Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "KAFES-25" operasyonuyla, Almanya tarafından Interpol Kırmızı Bülteniyle aranan ve suç örgütü elebaşı olarak bilinen Eric Schroeder yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen "KAFES-25" operasyonu kapsamında, Almanya'nın aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder İstanbul'da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, halkın huzurunu kaçıran uluslararası suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.

Eric Schroeder'in suçları arasında Hamburg'da uyuşturucu ticaretini yönetmek, örgüt kurma ve malvarlığı aklama suçları bulunuyor. Alman makamları tarafından toplam 24 olayda 784 kg marihuana ve 154 kg kokain ticareti yapmakla suçlanan Schroeder, aynı zamanda Hells Angels silahlı suç örgütü üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği 1.1 ton kokain içeren konteyner soygununa karıştığı tespit edildi. Ayrıca, uluslararası uyuşturucu taciri Joseph Johannes LEIJDEKKERS'in Avrupa'daki para işlerini yürüttüğü ve parasını akladığı belirlendi.

Operasyon sonucunda, Schroeder'in üzerinden 41.850 Euro, 38.000 Türk Lirası, 4 adet Rolex marka kol saati, 5 adet cep telefonu ile 3 adet simkart, farklı isimlerde pasaport ve kimlik kartları ele geçirildi. İstanbul polisinin başarılı operasyonunu düzenleyen kahraman polisler tebrik edilirken, halkın duaları operasyonun başarısına destek oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkenin ulusal ve uluslararası düzeydeki organize suç örgütlerinden temizlenmesi konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, milletin güvenliği için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.