Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle geliyor

Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle geliyor

Münih'te yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, FETÖ'nün darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya'dan Türkiye'ye yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu bisikletle geçmeyi hedefliyor

ZAGREB (AA) - Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya'dan Türkiye'ye, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu pedal çevirerek geçmeyi hedefliyor.

Bisiklet yolculuğuna Almanya'da 25 Ağustos'ta başlayan Çakmak, Avusturya'nın ardından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geldi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Münih'te terzilik yaptığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından "anavatanı"na bisikletle gitme kararı aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece halkı meydanlara çağırmasından son derece etkilendiğini ifade eden Çakmak, yolculuğunun sonunda Ankara'ya ulaşarak yanında taşıdığı Türk bayrağını Erdoğan'a teslim etmeyi hedeflediğini aktardı.

- "Bu millet bir ölürse bin dirilir"

Çakmak, FETÖ'nün hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, millet ve şehitler tarafından önlendiğine işaret ederek, "Vatanımızda ve gurbette yaşayan herkes, ezan, vatan ve sancağın düşmemesi için birlik içerisinde hareket etti." dedi.

Avrupa'nın, darbe girişimi karşısında gerçekleri çarpıttığını belirten Çakmak, Avrupa'nın bu tutumuna "modern çağın" anlayacağı bir mesaj vermek istediğini ifade etti.

Çakmak, yaptığı bisiklet yolculuğuyla Avrupa'nın iki yüzlü tutumuna karşı olduğunu göstermek istediğini vurgulayarak, "Millet uğruna ölmek şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse bin dirilir." diye konuştu.

Almanya'dan Hırvatistan'a kadar yaklaşık 700 kilometre pedal çevirdiğini anlatan Çakmak, Sırbistan ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye varmayı ve başkent Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan'a Türk bayrağını teslim etmek istediğini kaydetti.

Çakmak, gündüzleri yaptığı bisiklet yolculuğunda yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu olduğunu aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayında yüz halini görmem beni son derece üzdü. Almanya'da yaşıyor olmam da beni çıkmazın içerisine sokmuştu. Kesinlikle bir şeyler yapmalıydım. 16 Temmuz günü bu yolculuğa çıkmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Yakın dövüş sporuyla ilgilendiğini söyleyen Çakmak, destekleri nedeniyle ailesi ve arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :