Almanya'dan IKBY'ye silah yardımı

Almanya'dan IKBY'ye silah yardımı

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Flossdorf: "Askeri malzeme ve silahlar,

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flossdorf,  terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı mücadelede eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bu ay içinde silah gönderileceğini söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Flossdorf, IKBY'ye yardımlarının devam ettiğini söyledi.

"Askeri malzeme ve silahlar, uçaklarla 24 Eylül gibi gönderilecek" diyen Flossdorf, buna paralel olarak Almanya'nın Hammelburg kentinde muhtemelen 30 Peşmerge'ye gönderecekleri silahlarla ilgili eğitim vereceklerini ifade etti.

Planlanandan daha fazla silah gönderilmesinin de ön görüldüğünü belirten Flossdorf, bu konuda planlamalar yapıldığını kaydetti. 

Almanya, Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge'ye 70 milyon avroluk silahlar göndermeyi planladığı öğrenildi. Almanya hükümeti daha önce IŞİD tehdidine karşı IKBY’ye silah ve mühimmat yardımında bulunmayı kararlaştırmıştı.

Savunma Bakanlığı ilk aşamada 4 bin kişilik Peşmerge gücünün ihtiyaçlarını karşılayacak silah ve mühimmat gönderileceğini açıklamıştı.

Bu kapsamda, 4 bin G3 piyade tüfeği, 1 milyon mermi, 4 bin P1 tipi tabanca, 500 bin mermi, 20 MILAN tanksavar sistemi ve 500 tanksavar füze, 100 bazuka, 5 bin el bombası, 50 askeri araç gönderileceği öğrenilmişti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı