Almanya’daki tren kazası

Almanya’daki tren kazası

Almanya Ulaştırma Bakanı Dobrindt:- "Trenler yüksek hızla, kafa kafaya çarpıştılar. Bu hatta, trenlerin geçiş noktasında trenlerin hızlarının 100 kilometre olması mümkün"- Kazada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

BAD AİBLİNG (AA) - Almanya Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Almanya’nın Bavyera eyaletinin Bad Aibling kenti yakınlarında meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Trenler yüksek hızla, kafa kafaya çarpıştılar. Bu hatta, trenlerin geçiş noktasında trenlerin hızlarının 100 kilometre olması mümkün" dedi.

Dobrindt, Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ve emniyet yetkileriyle Bad Aibling kentinde bugün meydana gelen tren kazasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı öncesi kaza yerinde incelemelerde de bulunan Dobrindt, "Ortadaki tablo insanın psikolojisini duygusal olarak çok fazla etkiliyor. Çünkü böyle talihsiz bir olayın bizde de olabileceğini tasavvur edemiyorsunuz" dedi.

Aynı hat üzerinde olmaması gereken trenlerin makinistlerinin birbirlerini görmediklerinin tahmin edildiğini belirten Dobrindt, trenlerin fren yapmadan kafa kafaya çarpıştıklarını aktardı. Dobrindt, "Trenler yüksek hızla, kafa kafaya çarpıştılar. Bu hatta, trenlerin geçiş noktasında trenlerin hızlarının 100 kilometre olması mümkün" dedi.

- Kazanın nedeni araştırılıyor

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann da kazanın hemen ardında 700 kişilik bir kurtarma ekibinin olay yerinde çalışmalara başladığını kaydederek, kazanın nedenin belirlenmesi için her şeyin yapılacağını söyledi.

Herrmann, "Her ne kadar yüzde yüz güvenlik olmasa da insani ve teknik hataları olabildiği kadar azaltmalıyız" dedi.

Öte yandan, eyalet polisinin açıklamasında, ölü sayısının 9'a, yaralı sayısının yaklaşık 100'e yükseldiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :