Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Terör örgütü NSU davasındaki baş sanık Zschaepe, reddi hakim

MÜNİH (AA) -  Almanya'da 8’i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüyle ilgili davanın baş sanığı Beate Zschaepe’nin reddi hakim talebinde bulunduğu bildirildi. 

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülen davanın 165. duruşmasında, 1996 yılında başka bir olay nedeniyle Zschaepe’nin ifadesini alan Thüringer'de görevli bir polis memuru dinlendi.

İsmi gizlenen ancak soyadı "Arnold" olan polis memuru, o dönem  Zschaepe’nin ifadesinde neler söylediğini hatırlamadığını ifade etti.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl, elindeki tutaktan Zschaepe’nin o dönem neler söylediğini okumaya başladı.

Zschaepe’nin avukatları, bunun üzerine Götzl'e tepki gösterdi. Mahkeme salonundaki müdahil avukatlar ise Zschaepe’nin avukatlarını "yargılamayı engellemek"le suçladı.

Daha sonra Zschaepe’nin avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Geçen sene mayıs ayında başlayan davada, Zschaepe’nin böylece 6'ncı kez reddi hakim talebinde bulunduğu öğrenildi.

Gelecek hafta reddi hakim talebiyle ilgili değerlendirmenin açıklanması bekleniyor. 

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, çok sayıda soygun gerçekleştiren NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü ancak 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 2011 Kasım ayında bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. 

Münih’te 2013 yılı mayıs ayından bu yana devam eden davada Zschaepe susma hakkını kullanıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı