Almanya'daki Mobilya Fuarına Türk Firmalardan Yoğun İlgi

Almanya'daki Mobilya Fuarına Türk Firmalardan Yoğun İlgi

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde açılan mobilya üretimi ve ahşap işçiliği fuarı İnterzum'a bu yıl Türkiye'den 121 firma katıldı.Yaklaşık...

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde açılan mobilya üretimi ve ahşap işçiliği fuarı İnterzum'a bu yıl Türkiye'den 121 firma katıldı.

Yaklaşık 60 ülkeden bin 400 firmanın katıldığı ve sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan İnterzum, 8 Mayıs akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Fuarda yer alan Türk firmalarının temsilcileri, Türkiye'nin bu sektörde dünyada söz sahibi ülke konumunda olduğunu belirterek, gelecekte dünya lideri olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Uluslararası fuarcılık hizmeti sunan iş kadını Derya Işık, “Türk firmalarının son yıllarda bu fuara olan ilgisi artıyor. Bunun nedeni Türkiye'nin bu sektörde güçlü ve öncü olması. Globalleşen dünyada Türkiye'nin liderliğini sürdürmesi ve katılan firmaların artmasını bekliyoruz” dedi.

Fuarda temsil edilen firmalardan birinin ihracat müdürü olan Murat Desabah da özellikle ihracata ağırlık verdiklerini belirterek, "Avrupa, Doğu Bloku ülkeleri, Rusya, Ukrayna gibi ülkeler bizim ana pazarlarımız. Türkiye bu pazarın içinde çok büyük bir paya sahip çünkü 80 milyonluk bir nüfus var ve bunun gerek üretim gerekse satışta getirdiği bir güç var" diye konuştu.

Firma sahibi Emre Kisbu ise Türkiye'nin kaliteden ödün vermediği için iyi yerlere geleceğini, sektörün biraz daha devlet desteği ile daha ileri gidebileceğini belirtti.

Bir başka Türk firmasının yöneticisi Erkan Tapar da “Fuarda dünya piyasasında gittikçe yükselen bir sektörün temsilcileri bulunuyor. Türkiye gerek işçiliğin ucuz olması, gerek malzeme kalitesi ile diğer ülkelerden ayrılıyor. Sektörde Çin'in lider olmasına rağmen Türkiye olumlu yönde yükseliyor. Bunun sebebi ise kalite. Bu kalite de devam edecek çünkü Türkiye'de artık ihracata çok önem veriliyor” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı