Almanya’daki işini Konya’ya getirdi

Almanya’daki işini Konya’ya getirdi

Almanya’da doğup büyüyen binlerce gurbetçi vatandaşlarımızdan birisi olan 36 yaşındaki Barış Ercan, Almanya’da yaptığı Sıvı Köpük Conta işini Konya’ya taşıyarak bir ilki gerçekleştirdi.

Almanya’da yaşayan Türk gurbetçilerden olan Barış Ercan, Türkiye’ye kesin dönüş yapma kararını alarak gurbette öğrendiği işi Konya’ya taşıdı. 16 yıldır Almanya’da öğrendiği sıvı köpük conta işini Horuzluhan Mahallesi 1. OSB’de Ercan Polymer Application isimli iş yeri açarak Konya sanayi sektöründe de ilk olmayı başardı. Almanya’dan Konya’ya uzanan başarı hikâyesini anlatan genç girişimci Konya’da ilk olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

baris-ercan--(16).jpg

CONTA SEKTÖRÜNDE BİR İLK

Ercan Polymer Application firmasını kurarak sıvı köpük conta üretime geçen Barış Ercan, yaptığı ürünlerin teknolojik ve daha kullanılır olmasından dolayı tüm dikkatleri üzerine çekti. Sıvı köpük conta işini anlatan Ercan, “Sıvı köpük contalar, normalde conta gerektiren tüm ürünlerin üzerine yapılabiliyor. daha teknolojik ve kullanımı uygun olan bu contalama sistemi, Almanya’dan getirdiğimiz CNC makine ile yapılıyor.

baris-ercan--(23).jpg

Conta takılacak ürünleri CNC Makinesinin üzerine sabitliyoruz ve bilgisayarda conta yapılacak yeri çiziyoruz. Daha sonra makine otomatik bir şekilde istenilen ölçüde sıvı şekilde contayı döküyor. Ürün üzerine CNC makinesi tarafından dökülen bu sıvı conta, kurutmaya alınıyor. 15 dakikalık bir zamandan sonra sıvı conta kabarıyor ve sağlam bir conta şeklini alıyor. Bu contalama işlemini otomotiv, elektronik,  çeşitli filtreler, pano kapakları, paketleme, endüstriyel ürünler, ve conta gerektiren tüm ürünlere yapıyoruz. CNC makinesinden istenilen ölçülerde yapılması da contanın işlevinin daha çok artmasını sağlıyor” dedi.  

baris-ercan--(25).jpg

RENKLİ CONTALAR YAPILIYOR

Konya’ya getirdiği CNC  contalama işlemiyle bir ilki başaran Ercan, ürünlerindeki kaliteyi ve renk çeşitlerini hakkında bilgi verdi. Siyah contanın yanında kırmızı ve beyaz conta ürünleri de yaptığını aktaran Ercan, “contalama işlemi çok dikkatli ve düzgün olması gerekiyor. Biz teknolojik ürünleri kullanarak contalarda ek yeri olmadan bu işi yapıyoruz. Bazı ürünlerde renkli conta olması gerekiyor. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak adına conta seçeneklerimizi fazlalaştırıyoruz. Bunun yanında siyah contalarımızın yanında kırmızı ve beyaz contalama da yapıyoruz. İşyerimizde teknolojinin gerektirdiği tüm uygulamaları da müşterilerimize sunmaya gayret ediyoruz. Bunun için bir ürüne conta yaptırmak isteyen işverenler contaların istenilen sertliği en ve yükseklik ölçülerini yapıyoruz. Bunların yanında bazı ürünlere yapılan sert plastik reçine işini de en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

baris-ercan--(7).jpg

baris-ercan--(9).jpg

baris-ercan--(11).jpg

baris-ercan--(6).jpg

MİLİMLİK ÖLÇÜLER YAPILIYOR

Sıvı köpük contanın Türkiye'de çok yaygın olmadığını anlatan Ercan, sözlerine şöyle devam etti, "CNC Makinesi çizimini ne yaparsan onu döküyor. Kanallı, kanalsız farketmiyor. Müşterinin isteği üzerine 2 milimden itibaren başlıyor,6-7-8 milime kadar dökebilirsiniz. Makine Türkiye'de yok zaten, yurt dışından aldım. Konya'da bu işi yapan ilk ve tek firmayız. Bu köpük conta artı 160 ve eksi 40 dereceye kadar dayanabiliyor. Kalite anlamında iddialıyım. Ürünün malzemesini çünkü kaliteli malzemelerden seçiyorum" ifadelerini kullandı.

ALMANYA’DAN TÜRKİYE’YE SERVİSE GELİYORDU

Almanya’da sıvı conta dökme fabrikasında teknisyen olarak çalışan Barış Ercan, Türkiye’de sıvı conta yapan birkaç firmaya servis için geldiğini söyledi. Türkiye’de bu sistemin daha birkaç kişide olduğunu dile getiren Ercan, “Çalıştığım firma adına, makine bakımı ve eğitim için Türkiye'ye sık sık geliyordum,. Türkiye'de olmayan bir şey fark ettim. Türkiye'de seri üretimde olup; pano kapakları, lamba kapakları gibi ürünlerin üretilmesi için, seri üretim yapmak için Almanya'dan makine satın alıyorlar işleri bitince de geri satıyorlar. Ben de Almanya'da 16 yıldır bu işi yaptığım için conta yapan CNC makinemi aldım, Türkiye'de yapmaya karar verdim" dedi.

baris-ercan--(41).jpg

KULLANAN VAZGEÇMİYOR

Conta sektöründe teknolojinin son ürününün sıvı köpük conta olduğunu söyleyen Ercan, bu contalama sistemini kullananların bir daha vazgeçmediğini ifade etti. Kalite ve uyumluluk bakımından çok kullanışlı olduğunu dile getiren Ercan, “Bu ürün Avrupa’da tamamen kullanılıyor durumda. Fakat Türkiye’de tanınmıyor ve kullanımı yaygın değil. Ben bu işi Konya’ya getirerek tanıtmaya çalışıyorum. Ürünlerini burada contalatan müşteriler bir daha sıvı köpük contadan vazgeçmiyorlar. Bu sistemin konya tarafından çok tutulacağını ve daha sağlıklı olacağına inanıyorum” dedi.