Almanya'daki Ermeni iddiaları oylaması

Almanya'daki Ermeni iddiaları oylaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:- "Parlamentoların, hükümetlerin, belediyelerin, üniversitelerin, akademik kurumların soykırım konusunda bir hüküm kurma yetkisi yok"

İSTANBUL (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını ele almasına ilişkin "Parlamentoların, hükümetlerin, belediyelerin, üniversitelerin, akademik kurumların soykırım konusunda bir hüküm kurma yetkisi yok." dedi.

Perinçek, Atatürk Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya Federal Meclisinde (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili yapılacak oylamaya tepki için Berlin'de yapılacak yürüyüşe katılacaklarını kaydetti.

Tasarının, Türkiye'nin baskı altına alınması için Alman Parlamentosuna getirildiğini ifade eden Perinçek, Bundestag önüne kadar düzenlenecek yürüyüşte yer alacaklarını belirtti.

Alman -Türk dostluğu bakımından tasarının çıkmayacağını beklediklerini ifade eden Perinçek, "Hem İnsan Hakları Mahkemesi kararları hem de BM 1948 Sözleşmesi, 'Soykırımı ancak o ülkenin yetkili mahkemesi yani yerel mahkemesi karar verebilir veya uluslararası ceza mahkemesi verebilir' diyor. Parlamentoların, hükümetlerin, belediyelerin, üniversitelerin, akademik kurumların ve diğer bütün kurumların soykırım konusunda bir hüküm kurma yetkisi yok. En önemlisi bu." diye konuştu.

Doğu Perinçek ve beraberindekiler daha sonra özel bir uçakla Almanya'ya hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :