Almanya'daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Şubesine saldırı

Almanya'daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Şubesine saldırı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:- "Bir kuruma mükerreren saldırabilecek kadar palazlanabilen şiddet yanlısı gruplara karşı Alman kamuoyu UETD'ye destek vermeli, böylece şiddete karşı açık ve kesin bir tavır almalıdır"

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Bir kuruma mükerreren saldırabilecek kadar palazlanabilen şiddet yanlısı gruplara karşı Alman kamuoyu Almanya'daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliğine (UETD) destek vermeli, böylece şiddete karşı açık ve kesin bir tavır almalıdır." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, UETD'in Gelsenkirchen Şubesine düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütlerinin Almanya'da neredeyse olağan hale gelen bu gibi saldırılarının, Türk toplumunun güvenlik hissine büyük zarar verdiğini vurguladı.

Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Almanya'da toplumun takdirini kazanmış, Avrupa'da 15 ülkede demokratik zeminde faal olan ve her defasında diyaloğu, toplumsal barışı ve uyumu vurgulayan bir kuruluşun, bir sene içerisinde sekiz defa saldırıya uğramasının kamuoyunda infiale yol açmaması düşündürücüdür. Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının takibinde olan yasaklı bir örgütün bu saldırıyı - üstelik ikinci kez - gerçekleştirebiliyor olması, faillerle etkin bir şekilde mücadele edilmediğini, bilakis onların saldırılarını alenen gerçekleştirebildikleri uygun bir zeminin oluşturulduğunu göstermektedir.

Üç milyonu aşkın Türkiye kökenlinin yaşadığı Almanya’da bu elim saldırılar toplumsal uyuma ve birliktelik hissine büyük zarar vermektedir. Alman makamlarının ırkçı terör örgütü NSU davasındaki ihmalkarlık ve cezalandırma konusundaki gayretsizliklerinden doğan güvensizliği atlatamayan vatandaşlarımız artan saldırılardan endişe duymaktadır."

Yeneroğlu, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin, terör saldırılarına hedef olma korkusu gölgesinde kültürlerini yaşamaya ve görüşlerini paylaşmaya çalışıyor olmalarının, Almanya'da terörle mücadele konusundaki zafiyete işaret ettiğini, toplumsal barış için tehlike çanlarının çaldığını gözler önüne serdiğini belirtti.

"Uzun yıllardır, içerisinde yaşadıkları ülkenin birer parçası olan insanlarımızın, bulundukları toplumda sivil toplum faaliyetlerini korkmadan sürdürmek istemelerinden daha doğal bir durum olamaz." ifadesine yer veren Yeneroğlu, ilgili makamları, hemen hemen her gün tekrar eden bu vahşi saldırılarla kararlı bir şekilde mücadele etmeye çağırdı.

Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Bir kuruma mükerreren saldırabilecek kadar palazlanabilen şiddet yanlısı gruplara karşı Alman kamuoyu UETD'ye destek vermeli, böylece şiddete karşı açık ve kesin bir tavır almalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :