Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı gösteriler

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı gösteriler

6 Şubat'ı "vatanseverler günü" ilan eden ırkçı PEGIDA, Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi- Almanya'nın Dresden kentindeki gösteriye yaklaşık 8 bin kişi katıldı- PEGIDA taraftarları, İslam dinini aşağılayan ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren pankar

DRESDEN (AA) - İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, "vatanseverler günü" ilan ettiği bugün, Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi. Ana gösteri, PEGIDA'nın 2014 yılının Ekim ayında kurulduğu Almanya'nın Dresden kentinde yapıldı.

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak adlandıran PEGIDA'nın Dresden şehrindeki gösterisine yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann hasta olduğu için gösteriye katılmadı.

Dresden'in ortasından geçen Elbe Nehri'nin kenarında bulunan "Königsufer" alanında toplanan göstericiler, Almanya bayrağının yanında, İsrail, Japon ve Rus bayrakları da taşıdı.

Ellerinde "Merkel gitmeli", "Sınırları kapatın" ve "Rusya ile barış, Avrupa'da bir daha savaş olmasın" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Yalancı basın", "Sınırdışı" ve "Halk biziz" sloganları attı.

Göstericiler gösteri sonrası olaysız dağıldı.

Öte yandan, kendilerini GEPIDA (Dresden'deki Yabancılara Hoşgörüsüzlüğe Karşı Sinirlenen Vatandaşlar) olarak adlandıran karşıt grup da Elbe nehrinin diğer tarafındaki tarihi "Tiyatro Meydanı"nda toplandı.

Gruptakiler, nehrin karşı yakasından, PEGIDA taraftarlarının bulunduğu tarafa doğru yüksek sesli müzik çalarak ve değişik müzik aletleri kullanarak gösteriyi bastırmaya çalıştı.

Polis, PEGIDA taraftarlarının ve karşıt grubunun bulunduğu alanlarda geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Bir polis helikopteri, gösterilerin yapıldığı alanların üzerinde sürekli uçuş gerçekleştirerek kontrol yaptı.

- Hazreti Muhammed'e hakaret

Öte yandan, PEGIDA taraftarları, İslam dinine yönelik aşağılayıcı ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren pankartlar taşıdı.

Dövizlerde, Hz. Muhammed'in Adolf Hitler'le, Kur'an-ı Kerim'in Hitler'in "Kavgam" kitabıyla ve İslam'ın da faşizm ile eşit olduğunun öne sürüldüğü hakaretamiz ifadeler yer aldı.

Pankartlardaki ifadelerde ayrıca İslam dini "terör" ile eş değer tutulurken ve Kur'an-ı Kerim'in yasaklanması gerektiği savunuldu.

PEGIDA hareketinin üyeleri, "vatanseverler günü" ilan ettikleri bugün, aralarında Londra, Varşova, Tallinn, Prag, Graz, Bratislava, Amsterdam ve Birmingham'ın yer aldığı 14 Avrupa kentinde, "Avrupa'nın İslamlaşmasına karşı” sokağa çıkmaya hazırlanacaklarını duyurmuştu. Ana gösterinin ise PEGIDA'nın 2014 yılının Ekim ayında kurulduğu Almanya'nın Dresden kentinde yapılacağı ilan edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :