Almanya'da Türk araştırmacıya "Yeşil Yetenekler" ödülü

Almanya'da Türk araştırmacıya "Yeşil Yetenekler" ödülü

BERLİN (AA) - Türk araştırmacı Özgül Çalıcıoğlu, Almanya'da Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) tarafından çevre dostu yeşil teknolojiler...

BERLİN (AA) - Türk araştırmacı Özgül Çalıcıoğlu, Almanya'da Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) tarafından çevre dostu yeşil teknolojiler alanında gelecek vaadeden genç araştırmacılara verilen ''Yeşil Yetenekler'' ödülünü kazandı.

Yeşil Yetenekler yarışmasına bu yıl katılan ve ödül alan 25 kişiden birisi olan Çalıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Yetenekler ödülüne layık görülmekten mutlu olduğunu söyledi.

Çalıcıoğlu, "Yeşil Yetenekler ödülü, sürdürülebilir kalkınma alanında gelecek vaadeden genç araştırmacılara veriliyor. Bu ödül Almanya’da üç aylık araştırma imkanı sağlıyor. Ben de doktora araştırma konum ve de Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütündeki görevim çerçevesinde bu ödülü kazandım.'' dedi.

Doktorasını Pen State Üniversitesinde bitkisel atıkların petrol rafinerilerindeki gibi çeşitli yakıt ve kimyasallara dönüştürülmesi konusunda sürdürdüğünü belirten Çalıcıoğlu, "Bu biyorafinelerin çevresel etki ve tekno-ekonomik analizlerini de yapıyorum. Bir yandan da Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünde ülkelerin biyolojik bazlı sürdürülebilir ve yenilenebilir ürünleri ekonomiye kazandırmaları, biyoekonomi alanında strateji belirlemeleri ve kapasite geliştirmelerine yönelik kılavuz hazırlayan bir grupta danışman olarak çalışıyorum." diye konuştu.

Çalıcıoğlu, kendisine tanınan imkanların herkese tanınmadığının farkında olduğunu vurgulayarak, "Bu imkanları israf etmeden değerlendirmeye çalışıyorum. Bu bilinç benim en büyük azim kaynağım. Dolayısıyla şimdiki ve gelecek nesillerin refahı için çalışmalarımı sürdürüyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :