Almanya'da ön yargılara karşı ilginç öneri

Almanya'da ön yargılara karşı ilginç öneri

Ülkedeki bazı siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, farklı dinlere

BERLİN (AA) – Almanya’da bazı siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, farklı dinlere mensup kişilerdeki ön yargıların yıkılması amacıyla kiliselerde Müslüman ilahilerinin, camilerde ise Noel şarkılarının söylenmesini önerdiği bildirildi.

Yeşiller Partisi Milletvekili Omid Nouripour, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, camilerde ve kiliselerde karşılıklı olarak diğer dinlerin ilahilerinin seslendirmesinin güzel olacağını söyledi.

Nouripour, ‘’Kilisede İslam dinine ait bir ilahi, camide de bir Noel şarkısının söylenmesi dinlerin barışçıl bir şekilde bir arada yaşamasına yönelik güzel bir sinyal olurdu’’ dedi.

Sosyal Demokrat Parti Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Üyesi Thomas Funk da anlayış, saygı ve hoşgörüye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, bunun bir şarkı ya da ilahiyle desteklenmesinin iyi olacağını belirtti. 

Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Mazyek de öneriye destek vererek, "Bu, barış ve katılım için harikulade bir sinyal olacaktır" ifadesini kullandı.

- Öneriye karşı çıktılar - 

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Wolfgang Bosbach ise Noel Bayram’ında  geleneksel olarak Hristiyanlara ait Noel şarkılarının söylendiğini, bunun da böyle kalması gerektiğini bildirdi. 

Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya ise inancın bir kimlik meselesi olduğunu belirterek, ‘’Herkes, kendi bayramını kendi inancı doğrultusunda kutlamalı’’ dedi.

Dinler arasında karşılıklı saygının önemli olduğunu vurgulayan Kızılkaya, ‘’Herkes birbirine saygı duysun ama herkes ibadetini, kendi kutlamalarını kendi kurallarına göre yapsın’’ değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı