Almanya'da "Museumsuferfest 2015" kültür festivali

Almanya'da "Museumsuferfest 2015" kültür festivali

Frankfurt'ta düzenlenen ve yoğun ilgi gören kültür festivalinde açılan Türkiye standında turistik yerlerin yanı sıra Kemer ve Şanlıurfa tanıtılıyor- Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Şahin:- "Türkiye standına gösterilen ilgi geçen yıla or

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Avrupa'nın en büyük kültür festivallerinden "Museumsuferfest" çok sayıda yerli ve yabancı turistten yoğun ilgi görüyor.

Avrupa'nın en büyük kültür festivalleri arasında yer alan festivali her yıl yaklaşık 3 milyon kişi ziyaret ediyor. Festivalde, Main nehri kenarında kurulan stant ve sahnelerde konser ve gösteriler gibi kültürel etkinlikler düzenlenirken, nehir kıyısında bulunan müzeler ziyaretçilere çeşitli programlar sunuyor.

Festival alanında farklı kültürlere ait el sanatları ve yiyecekler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor, ayrıca çocuklara ilişkin de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye de Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği aracılığıyla 100 metrekarelik stantla festivale katılıyor. Festivalde Türkiye'nin turistik yerlerinin yanı sıra Kemer ve Şanlıurfa'nın tanıtımı yapılıyor. 

Türkiye standında etkinlik süresince ebru ve hat sanatçıları hünerlerini sergilerken, ziyaretçilere Türk çayı ve kahvesi ikram edilerek Türkiye'nin kültürü ve turizmine ilişkin bilgiler veriliyor.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin Avrupa ülkelerinden ve dünyanın her yerinden ziyaretçi çektiğini söyledi. Festivale, beşinci kez katıldıklarını ifade eden Şahin, bu yılki festivalde ziyaretçi sayısının 3 milyonu aşmasının beklendiğini belirtti. 

Bazı Avrupa ülkelerinin de milli stantlarla festivalde yer aldığını aktaran Şahin, "Bu müzeler festivali aynı zamanda Frankfurt'un ana festivali haline geldi. Katılımcı sayısı da arttı" dedi.

Festivalde Türkiye'nin tanıtımına katkı yapılması adına gerekli çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Şahin, Türkiye standına gösterilen ilginin geçen yıla oranla azalmadığını ve artarak devam ettiğini dile getirdi. 

- "Türkiye'de turizm tüm hızıyla devam ediyor"

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Filiz Ceylan Eraslan ise festivale Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Tanıtım ve Organizasyonu ile katıldıklarını ve önceki senelere oranla festivale katılanların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade etti.

Festivalde Türkiye standına ilginin gayet yüksek olduğunu vurgulayan Eraslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2015 turizm sezonu Rusya'da yaşanan kriz, dünyada yaşanan diğer gelişmeler ve Türkiye’deki seçim sürecinden dolayı etkilenebiliyor. Turizm çok hassas bir sektör. Bizim amacımız farkındalığı ve sürekliliği devam ettirmek. Türkiye'de turizm tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda doluluk oranı önceki senelere göre düşük ama yine de iyi seviyede."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı