Almanya'da "Kur'an Ziyafeti"

Almanya'da "Kur'an Ziyafeti"

DİTİB Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanı Akpınar:- "Kur'an-ı Kerim hidayet, şifa ve rahmet kaynağıdır. Kur’an’ı okumalı, anlamalı, yaşamalı ve yaşatmak için de gayret sarf etmeliyiz"- Düsseldorf Başkonsolosu Gürel:- "Almanya'da yaşanan cami saldırılar

KÖLN (AA) - Almanya'nın Oberhausen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğince (DİTİB), "Kur'an Ziyafeti" etkinliği düzenlendi.

Turbinenhalle Oberhausen salonunda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Düsseldorf DİTİB Dini Danışma Kurulu ve Düsseldorf Bölge Birliğince düzenlenen etkinliğin bu yılki ana teması "Hoşgörü, sevgi ve saygıya dayalı yaşam" olarak belirlendi.

Etkinliğe Türkiye'den katılan Dünya Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 2014 birincisi Nebi Yaşar, 2013 birincisi Yaşar Çuhadar, 2010 birincisi Ali Tel ve 2005 Türkiye birincisi Erhan Mete'nin Kuran-ı Kerim tilavetleri sonrasında konuşma yapan DİTİB Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar, Kur'an-ı Kerim okumanın ve anlamanın önemine vurgu yaptı.

Akpınar, "Kur'an-ı Kerim hidayet, şifa ve rahmet kaynağıdır. Kur’an’ı okumalı, anlamalı, yaşamalı ve yaşatmak için de gayret sarf etmeliyiz. Merhum Akif‘in ifade ettiği gibi, ‘İnmemiştir Kur‘an şunu hakkıyla bilin, Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.' Dolayısıyla Kur’an-ı anlamak ve okumak hayatımızı daha da zenginleştirecektir." dedi.

- "Cami saldırıları kaygılandırıyor"

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ise Avrupa'da son dönemlerde artan cami saldırılarına değinerek şunları söyledi:

"İslam barış ve sevgi dinidir. Hepimize İslam'ı anlatmak için görevler düşmektedir. Almanya'da yaşanan cami saldırıları ve Müslümanlara yönelik artan ön yargılar kaygı vermekte ve bizleri derinden üzmektedir. İslam gibi bir dinin terörle bağdaştırılması bu dine yakışmaz. Terörün dini ve milliyeti olmaz."

Okunan ilahi ve duaların ardından konuşmacılara ve okuyuculara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :