Almanya'da IŞİD'le mücadele

Almanya'da IŞİD'le mücadele

IŞİD'le bağlantısı olduğu öne sürülen 7 kişinin evinde arama yapıldı

BERLİN (AA) – Almanya’da terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu iddia edilen 7 kişinin evinde arama yapıldığı bildirildi.

Baveyra Eyaleti İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şiddet içerikli bir eylemde bulunma hazırlığında oldukları şüphesiyle savcılığın talimatıyla polisin Almanya genelinde 7 kişinin evinde arama yaptığı belirtildi. 

Bavyera'da 5, Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de 3 evin arandığı ifade edilen açıklamada, toplam 50 polisin katıldığı aramalarda bilgisayarlara, hard disklere, CD'lere ve dijital belleklere el konulduğu vurgulandı.

Güvenlik makamlarının, bir yardım etkinliğinde toplanan parayla alınan bir ambulansın Almanya’dan Suriye’ye götürüldüğü ve orada yarı otomatik bir silah monte edilerek askeri araca dönüştürüldüğü yönünde bilgilere sahip olduğu ifade edilen açıklamada, bunun yanı sıra zanlıların IŞİD'i desteklemek amacıyla başka araçları da Suriye’ye götürdükleri belirtildi.

Açıklamada, evi arananlardan 6'sının göçmen, birinin ise Alman kökenli olduğuna dikkati çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, bu güncel olayın Bavyera’daki güvenlik makamlarının dikkati olduğunu gösterdiğini belirterek, Bavyera’da IŞİD’i destekleyenlerin bir süreden beri izlediklerini ifade etti.

Almanya’da Suriye gitmek isteyen kişilerin bulunduğunu belirten Herrmann, "Suriye’ye gitmek isteyen ve gitmeyi planlayanların sayısı 400’ün üzerinde" ifadesini kullandı.

Herrmann, Bavyera’da somut olarak  40 kişinin Suriye’deki iç savaş bağlamında Almanya’yı terk ettiğini veya gitmeyi planladığını ifade ederek, 15 kişinin Suriye’de olduğunu belirtti.

Bavyera Eyaleti Adalet Bakanı Winfried Bausback da insanların şiddetin ve terörün kurbanı olmadan insan onurunu hiçe sayan ve acımasızca davranan terör örgütlerine karşı ‘’ceza hukuku kılıcının’’ etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini  ifade ederek,  ceza hukukunda bu konuda boşluk olmaması gerektiğini ifade etti.

Bausback, bundan dolayı suç ve terör örgütleri için propaganda yapmanın da ceza kapsamına alınmasını talep ettiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı