Almanya'da inşaat halindeki camiye ırkçı saldırı

Almanya'da inşaat halindeki camiye ırkçı saldırı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimroth: "Siyasi veya dini motifi olan her olayı

BERLİN (AA) - Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, Dormagen kentinde inşası devam eden Süleymaniye Camisi'ne aşırı sağcılarca yapılan saldırıyla ilgili, "Siyasi veya dini motifi olan her olayı takip ediyoruz. Bu tür olaylara bakıp sonuç çıkarıyoruz" dedi. 

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dimroth, cami saldırısıyla ilgili alınacak güvenlik önemlerinin eyaletlerin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Prensip olarak bu tarz vakaları dikkate aldıklarını ifade eden Dimroth, şöyle devam etti:

"Siyasi veya dini motifi olan her olayı takip ediyoruz. Bu tür olaylara bakıp, sonuç çıkarıyoruz. Dini kurumların ve büyük tehlike içinde olan diğer kurumların güvenlik durumuyla ilgili sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Şiddete bağlı dini motifli her bir olayı normal olarak değerlendirmiyorum." 

- Pakistan'daki idam cezaları - 

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli ise Pakistan'da okula yapılan saldırı sonrası gelecek günlerde 500 kişinin idam edilecek olmasına ilişkin, "İdam cezasıyla ilgili duruşumuz belli. İdam cezası insanlık dışı ve acımasız bir ceza. Alman hükümeti bunu her halükarda reddediyor" dedi. 

Geçen hafta okul baskını düzenleyenlerin yakalanmasını ve yargılanmalarını ümit ettiklerini belirten Chebli, "Olaylar kapsamında 500 kişinin idam edilecek olmasından derin üzüntü duyuyoruz" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı