Almanya'da ETA üyesi İspanya vatandaşı tutuklandı

Almanya'da ETA üyesi İspanya vatandaşı tutuklandı

BERLİN (AA) – Almanya’da, İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ayrılıkçı ETA örgütü üyesi olmakla suçlanan İspanya vatandaşı Tomas E. K. tutuklandı. Federal...

BERLİN (AA) – Almanya’da, İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ayrılıkçı ETA örgütü üyesi olmakla suçlanan İspanya vatandaşı Tomas E. K. tutuklandı. 

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Thomas E. K,  ekim ayı sonunda Paris Eyalet Mehkemesi’nin hakkında çıkarttığı yakalama emri nedeniyle ekim ayı sonunda Mannheim’da gözaltına alındı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Tomas E. K, ETA üyesi olmak, evrakta sahtecilik yapmak, sahte resmi belge hazırlamak ve bunları ETA üyeleri için saklamakla suçlanıyor.

Tomas E. K’nın 1996’dan sonra ETA için önce İspanya’da, 1999’dan sonra da Fransa’da örgütün alt kademelerinde faaliyetlerde bulunduğu iddia edildi.

Zanlının, 2001 yılından sonra da faaliyetlerini yaşadığı Almanya’nın Freiburg kentinde sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan  üzerinden sahte kimlik çıkan zanlı hakkında Baden-Württemberg eyaletinde soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı