Almanya'da enflasyon eylülde azaldı

Almanya'da enflasyon eylülde azaldı

Almanya'da TÜFE, bu yılın eylül ayında piyasa beklentileri doğrultusunda aylık bazda yüzde 0,2 azalış kaydederken, yıllık bazda değişmedi

İSTANBUL (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın eylül ayında beklentiler paralelinde bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda değişmedi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı nihai verilere göre, Almanya'da TÜFE bu yılın eylül ayında aylık bazda yüzde 0,2 azalış kaydetti. Enflasyon, yıllık bazda ise değişmedi. 

Eylül'deki düşük enflasyon, sürekli azalan enerji fiyatlarından kaynaklanırken, son birkaç ay ile karşılaştırıldığında, enerji fiyatlarındaki gerileme tekrar hızlandı. Enerji fiyatları, aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 9,3 azalış kaydetti.

Eylül ayında madeni yağlardaki fiyat düşüşleri de Almanya'da enflasyonu aşağı yönlü etkiledi. Motor yakıtı, aylık yüzde 4,4, yıllık yüzde 13,8 azaldı.

Ülkede gıda fiyatları, aylık bazda yüzde 0,5, yıllık bazda da yüzde 1,1 arttı. Söz konusu dönemde, alkol ve tütün ürünleri aylık değişmezken, yıllık yüzde 3 artış kaydetti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı