Almanya'da çocuk cesedinin yanında NSU üyesinin DNA izleri bulundu

Almanya'da çocuk cesedinin yanında NSU üyesinin DNA izleri bulundu

Almanya'da 3 ay önce 9 yaşındaki Peggy Knoblauch'un cesedinin bulunduğu yerde, aşırı sağcı NSU terör örgütü üyesi Böhnhardt'ın DNA izlerine rastlandı

BERLİN (AA) – Almanya'da, 15 yıl önce kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knoblauch'un, Thüringen eyaletinin güneyindeki ormanlık alanda 3 ay önce bulunan cesedinin yakınında, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Uwe Böhnhardt'ın DNA izlerine rastlandı.

Bayreuth Savcılığı ve Oberfranken Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak açıklamada, Peggy'nin cesedinin temmuz ayında Thüringen eyaletinin güneyindeki bir bölgede bulunduğuna işaret edilerek, burada yapılan incelemeler sırasında Uwe Böhnhard’a ait DNA izlerinin de tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu DNA izinin buraya nasıl geldiği ve Peggy Knoblauch'un ölümüyle bir ilgisi olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Peggy isimili 9 yaşındaki kız çocuğu Lichtenberg kentinde 7 Mayıs 2001'de kaybolmuştu. Kız çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan zihinsel engelli Ulvi K, avukatı yanında olmadığı halde ifadesi alınmış ve Peggy’i öldürdüğünü itiraf etmişti.

Ulvi K, itirafını geri çekmesine rağmen 2004 yılında Hof Eyalet Mahkemesi tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Bayreuth Eyalet Mahkemesi, yeniden yargılanan Ulvi K’nın, Peggy’i öldürdüğü yönünde tek bir kanıtın bulunmadığı kararını alarak 2014'te hapis cezasını kaldırmıştı.

Yıllar boyunca konuyla ilgili soruşturma yürüten Alman makamları kız çocuğunun kaybolması olayını aydınlatamamıştı. Ancak temmuz ayı başında bir mantar toplayıcısının Thüringen eyaletinin güneyindeki ormanlık alanda rastladığı iskelet parçalarının Peggy’ye ait olduğu saptanmıştı.

NSU terör örgütü üyeleri ise 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor. Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Örgütün diğer üyesi olmakla suçlanan Beate Zschaepe ise 2013’ten beri Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde yargılanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :