Almanya 'rabia' ve 'bozkurt' işareti için kararını verdi!

Almanya 'rabia' ve 'bozkurt' işareti için kararını verdi!

Almanya'da iktidardaki Hrıstiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin kongresinde bozkurt ve rabia işaretinin yasaklanmasını öneren bir teklif sunuldu. Kongre delegelerinin çoğunluğunun oyları ile teklif reddedildi...

Sözcü'nün haberine göre, teklifin Hrıstiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Berlin Friedrichshain-Kreuzberg, Neukölln, Mitte ile Belçika Brüksel teşkilatları tarafından hazırlandığı belirtiliyor.

Teklif delegeler tarafından kabul edilmezken, Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu’nun konuyla yakından ilgilenmesi konusunda mutabık kalındı.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth söz konusu girişimin hayata geçirilmesinin o kadar kolay olmadığını belirtti.

DEAŞ SEMBOLLERİ İLE KIYASLANIYOR

Terör örgütü DEAŞ’ın sembollerinin Almanya’da yasak olmasıyla kıyaslama yapıldığına dikkat çeken Beuth, teklifte dile getirilen grupların Almanya’da yasadışı ilan edilmemiş olduğunu söyledi.

AVUSTURYA DA YASAKLAMAK İSTİYOR

Avusturya’da hükümet bir süredir yasaklı işaretlerin kapsamını genişletmek üzerinde çalışıyor. Hükümetin hazırladığı ve 1 Mart 2019 tarihinde yürürlüğe girmesi hedeflenen yasa kapsamında PKK, Hamas, Ustaşa gibi örgütlerin işaretlerinin yanı sıra bozkurt ve rabia işaretleri de yasaklanacak ve bu işaretleri yapanlara 4 bin euroya kadar para cezası verilecek.